بعد از اینکه کاملا از پخت بلغور مطمئن شدید و نرم نرم شده بود در یک سبد بزرگ که دندانه های آن زیاد هم ریز نباشد.
مواد لازم حلیم:
- گوشت ران گوسفند یا نرمه گوساله 250 گرم
- بلغور گندم نیم کیلو
- نمک به مقدار لازم
- دارچین به مقدار لازم
- شکر به مقدار لازم
- روغن کرمانشاهی به مقدار لازم
طرز تهیه حلیم:
در ابتدا گوشت را با کمی نمک بگذارید تا کاملا پخته پخته شود. در بین پخت گوشت کف گوشت را مرتب بگیرید. در یک قابلمه جدا گانه بلغور گندم را که پاک کرده و شسته اید را بریزید و حدود 10 تا 12 پیمانه آب روی آن بریزید و بگذارید تا بلغور کاملا پخته شود.
بلغور در حال جوش سنگین است و مدام ته نشین می شود به همین خاطر بهتر است چند دقیقه یکبار بهم بزنید که به ته قابلمه نچسبد. بعد از اینکه کاملا از پخت بلغور مطمئن شدید و نرم نرم شده بود در یک سبد بزرگ که دندانه های آن زیاد هم ریز نباشد.
گندم پوست کنده 3 کیلوگرم
گوشت گوسفند 1 کیلوگرم
کره 250 گرم
نمک 2 قاشق غذاخوری
آب 3 برابر میزان گندم
طرز تهیه:
گندم را از شب قبل خیس کنید. گندم را همراه گوشت و نمک به مدت 5 الی 6 ساعت بعد از به جوش آمدن آب بگذارید بپزد. آنقدر هم می زنیم تا کاملاً لعاب پس دهد. گوشت بایستی ریش ریش شود ولی بقیه مواد را باید با گوشتکوب کوبید. مرتب هم بزنید وگرنه ته می گیرد. 1.5 تا 2 ساعت زمان نیاز دارد.
حلیم را بعد از برداشتن از روی حرارت، مدتی در ظرف بماند تا خودش را بگیرد و سپس تزیین کنید. 3 قاشق شکر و 1 قاشق دارچین را در کاسه ای با هم مخلوط کنید و برای تزیین حلیم استفاده می شود. کره و روغن را دور شکر تزیین شده بریزید.
دانلود کتاب آموزش سفره آرایی
برچسب ها: ,حلیم گندم,حلیم گندم رزا منتظمی,حلیم گندم با شیر,حلیم گندم طرز تهیه,حلیم گندم بدون گوشت,حلیم گندم پرک,حلیم گندم بوقلمون,حلیم گندم با گوشت,حلیم گندم با بوقلمون,آش انواع آش و حلیم,آش,انواع آش,حلیم
گندم را پاک کرده و از یک روز قبل خیس کنید. گوشت را چند قطعه کرده و با پیاز درسته ، گندم خیس خرده و آب با شعله ملایم بپزید تا آب آن تقریبا به خُردش رود. گوشت ، گندم و پیاز را یک بار چرخ کنید و دوباره به قابلمه ریخته و کره را به آن اضافه کنید. در حین پختن حلیم بایستی مرتب و پیوسته آن را هم بزنید. در حدود ۶ – ۵ دقیقه آن را روی حرارت ملایم تفت دهید . روی آن را با شکر و دارچین تزیین کنید. با گوشت بوقلمون و مرغ هم می توان حلیم پخت.
نکات تغذیه ای:
گندم از گروه غلات است (گردآوری : انجمن ناجی) غلات به ویژه غلات سبوس دار دارای خواص زیادی هستند.
فیبر موجود در غلات سبوس دار باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماری های قلبی می شود که به دلایل زیر است:
کاهش کلسترول خون ، کاهش فشار خون ، کنترل قند خون و کاهش احتمال لخته شدن خون.
همچنین فیبر موجود در سبوس غلات برای پیشگیری از یبوست ، سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفید است (گردآوری : انجمن ناجی)
غلات سبوس دار درای خاصیت ضد انگلی هستند و نیز از بروز حساسیت ها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریک پذیر، التهاب مفاصل و بیماری های عصبی جلوگیری می کنند. http://najiforum.ir/thread-23178.html
گوشت و پیاز را خرد و کمی سرخ کنید . زرد چوبه را به آن بیفزایید .
روی آن آب بریزید و بگذارید بپزد . عدس را بشوئید و اضافه کنید .
بادمجان را سرخ کنید و پس از پختن گوشت و عدس به آن بیفزایید .
نمک و فلفل را اضافه کنید . نزدیک به آخر پخت ، کشک را اضافه کنید .
موقعی که غذا را کشیدید ، روی آن را با سیر ونعنا داغ تزیین کنید .
بسیاری از خانوادهها ترجیح میدهند حلیم را از خارج
بخرند چون معتقدند برای پخت نوع خانگی این غذا مدت زمان بسیاری لازم است و
[align=start]
از طرفی بافت حلیم خانگی به خوبی بافت حلیم خارج به اصطلاح کش نمیآید.
گروهی هم حلیمهایی که بهصورت پودر بستهبندی در بازار عرضه شده است،
میخرند. مواداولیه این حلیمهای آماده خشک و پس از کاهش آب، بهصورت پودر
درآمده است (گردآوری : انجمن ناجی) این حلیمها در بستهبندیهای مختلف و با عناوین گوناگون در
سوپرمارکتها و مغازهها به فروش میرسد.
هنگام خرید حلیم یا پودر آماده حلیم باید توجه داشت که در تهیه آن نکات
بهداشتی و سلامت رعایت شده یا نه بنابراین حتما به این نکتهها دقت کنید:
۲. حلیم نباید در ظروف یکبار مصرف تلقی ریخته شود زیرا فقط موادغذایی با
دمای پایینتر از ۴۵-۴۰ درجه را میتوان در این ظرفها ریخت درحالی که دمای
حلیم بیش از ۴۵ درجه سانتیگراد است (گردآوری : انجمن ناجی) ظروف یکبار مصرف ساخته شده از گرانول
پلیپروپیلن برای نگهداری موادغذایی داغ مانند آش و حلیم بهترین می باشند و
حتی میتوان مواد غذایی با دمای ۱۰۰ درجه سانتیگراد را هم در آنها ریخت.
۳. حلیم را به مقدار کم بخرید و حتما بلافاصله پس از خرید آن را در ظروف
چینی یا شیشهای بریزید. با این کار احتمال ایجاد واکنشهای شیمیایی بین
غذا و ظرف کاهش مییابد.
۴. هدف از کاهش آب حلیمهای آماده در صنعت، کاهش احتمال رشد میکروبهاست
بنابراین پس از بازکردن بسته، پودر را کاملا مصرف کنید و نیمی از آن را
برای وعده دیگر نگهندارید زیرا با جذب رطوبت محیط، زمینه برای رشد
میکروبها فراهم میشود.
۵. اگر پودر آماده حلیم، حالت کلوخ و به هم چسبیده دارد، نباید آن را مصرف
کرد زیرا ممکن است این حالت به سبب کپکزدگی باشد و معمولا فقط زمانی که
تاریخ انقضای محصول میگذرد، این اتفاق میافتد.
۶. بعضی خانمها با آنکه از پودر آماده حلیم استفاده میکنند، مواد اولیه
حلیم خانگی را نیز به آن اضافه میکنند. این کار سبب به اصطلاح پر ملات
شدن این غذا میشود.
۷. اگر به فشارخون بالا مبتلا میباشید، در مصرف پودرهای آماده محتاط باشید
چون سدیم طعمدهنده منوسدیم گلوتامات که به این پودرها افزوده میشود و نمک
این محصول، برای اشخاص مبتلا به فشارخون بالا میتواند مضر باشد.
بخش آشپزی در انجمن ناجی http://najiforum.ir/thread-23178.html
مردم شهرستان اقلید بر اساس یک سنت چند صد ساله در روز اول اسفندماه اقدام به پخت آش حلیم می کنند
مواد لازم :برای ۸ نفر
گوشت گوسفند ۵۰۰ گرم
گندم پوست گرفته ۵۰۰ گرم
نمک یک قاشق غذا خوری
دارچین یک قاشق چای خوری
روغن حیوانی یا کره حدود ۵۰ گرم
کره یا روغن حیوانی ،شکر ،دارچین وکنجد،خلال پسته وبادام برای تزیین :به میزان لازم
طرز تهیه :
گندم را از شب قبل خیس می کنیم .
حدود دو قاشق روغن کف قابلمه می ریزم وگوشت ها را کمی تفت می دهیم.
سپس گندم را به آن اضافه می کنیم وحدود ۸ لیوان آب جوش به آن اضافه می کنیم .
بعد ابتدا شعله را زیاد می کنیم تا به جوش بیاد .سپس حرارت را خیلی خیلی کم می کنیم ودر قابلمه را می گذاریم تا حدود ۵ ساعت گوش وگندم بپزه .در این مدت اصلا محتویات دیگ را هم نمی زنیم .گاهی هم به آن سر می زنیم تا اگه اب آن کم شده باشه کمی آب جوش به ان اضافه کنیم .گندم وقتی خوب پخته می شه به اصطلاح می شکفه
گوشت ها را از قابلمه خارج می کنیم .ومی گذاریم کمی حرارت آن کم بشه واز داغی در بیاد .
گوشت ها را ریش ریش می کنیم وگندم ها را با گوشت کوب برقی یا غذا ساز کاملا نرم می کنیم .در موقع ریختن در غذا ساز اگه گندم ها خیلی سفت بود کمی آب جوش به آن اضافه می کنیم تا خوب له بشه .
حالا گندم وگوشت هارا (کمی از آن را برای تزیین کنار می گذاریم ) را با هم مخلوط می کنیم وحدود نیم ساعت روی حرارت به هم می زنیم .
دراین فاصله دارچین وروغن یا کره ونمک را هم اضافه می کنیم (اگه گوشت خیلی چرب بود از ۵۰ گرم کمتر می ریزیم ).وقتی حالت کشدار پیدا کرد حلیم ما حاضره .به همین سادگی