مواد لازم:
برنج برای ۲ نفر
لپه باقلا ۱۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
پیاز سرخ کرده ۴ ق غ
رب گوجه ۳ ق غ
زعفران، نمک ، فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
طرز تهیه:
لپه باقلا رو با مقداری آب جوش میخیسانیم و بعد از ۲۰ دقیقه با مقداری آب جوش میپزیم طوری که له نشود. برنج رو هم میخیسانیم و بعد در آب جوش ۱ قاشق رب گوجه ریخته و خوب هم میزنیم تا رب گوجه تو آب حل شود. سپس برنج را در آن میریزیم و با توجه به نوع برنج آبکش میکنیم ( معمولاً برای پلو مخلوط برنج رو کمی خشک تر بر می داریم ). گوشت چرخ کرده را با پیاز سرخ شده کمی تفت میدهیم و لپه باقلا را هم اضافه می کنیم.
رب گوجه ا به موتد اضافه کرده و خوب هم میزنیم طوری که لپه باقلا له نشود. بعد از اینکه احساس کردیم رب گوجه خوب تفت خورده ، برنج آبکش شده را هم اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم . فقط فراموش نکنید که مقداری برنج ساده برای ته دیگ کنار بگذارید.
کف قابلمه مقدار کمی آب ، روغن و زعفران میریزیم و بعد برنج ساده ( یا سیب زمینی حلقه شده ) را قرار میدهیم و بعد هم برنج مخلوط را اضافه می کنیم. بعد از اینکه برنج بخار کرد مابقی زعفران آبکرده را میریزیم روی برنج و شعله را کم میکنیم تا برنج دم بکشد.
دمپختک یک غذای سنتی ایرانی است که پایه آن برنج است و در نقاط مختلف با توجه به ذائقه آن منطقه با تفاوتهای کوچکی پخته میشود. رایجترین نوع دمپختک، دمپختک گوجه است (گردآوری : انجمن ناجی)مواد لازم: پیاز، روغن، گوجه فرنگی خرد شده، برنج، رب و نمک و فلفلطرز تهیه: پیاز را خورد کرده و در روغن داغ و در یک قابلمه مناسب سرخ کنید ادویه دلخواه خود را به آن را اضافه کنید، پس از سرخ شدن پیاز گوجه و کمی رب را به آن اضافه کنید و بگذارید به جوش بیاید؛
و حالا برنجی را که از قبل خیس کردید آب اضافی آن را گرفته و به سٔس اضافه کنید بطوری که برنج به اندازه تقریباً یک سانتیمتر زیر سٔس باشد و در صورت کم بودن آب کمی آب اضافه کنید. برنج را ۱۰ دقیقه بگذارید در سٔس بجوشد و پس از آن که سٔس جذب برنج شد، برنج را از اطراف جمع کرده و شبیه یک تپه کوچک در وسط دیگ جمع کنید و برنج را به مدت نیم ساعت دم دهید. http://najiforum.ir/thread-23223.html
لپه باقلا رو با مقداری آب جوش میخیسانیم و بعد از ۲۰ دقیقه با مقداری آب جوش میپزیم طوری که له نشود. برنج رو هم میخیسانیم و بعد در آب جوش ۱ قاشق رب گوجه ریخته و خوب هم میزنیم تا رب گوجه تو آب حل شود. سپس برنج را در آن میریزیم و با توجه به نوع برنج آبکش میکنیم ( معمولاً برای پلو مخلوط برنج رو کمی خشک تر بر می داریم ). گوشت چرخ کرده را با پیاز سرخ شده کمی تفت میدهیم و لپه باقلا را هم اضافه می کنیم.
رب گوجه ا به موتد اضافه کرده و خوب هم میزنیم طوری که لپه باقلا له نشود. بعد از اینکه احساس کردیم رب گوجه خوب تفت خورده ، برنج آبکش شده را هم اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم . فقط فراموش نکنید که مقداری برنج ساده برای ته دیگ کنار بگذارید.
کف قابلمه مقدار کمی آب ، روغن و زعفران میریزیم و بعد برنج ساده ( یا سیب زمینی حلقه شده ) را قرار میدهیم و بعد هم برنج مخلوط را اضافه می کنیم. بعد از اینکه برنج بخار کرد مابقی زعفران آبکرده را میریزیم روی برنج و شعله را کم میکنیم تا برنج دم بکشد.