بخش ارسالی شیرینی انجمن ناجی http://najiforum.ir/forum-67.htmlدر یک ظرف تفلون نشاسته را با آب سرد حل کرده و سپس روی حرارت ملایمگذاشته تا کاملا حل شود باید خیلی مراقب بود تا گلوله نشود…
طرز تهیه باسلوق
مواد لازم : (باسلوق یک نوع شیرینی بسیار اصیل ایرانی می باشد .)
نشاسته= ۱۰۰ گرم
شکر= ۲۰۰ گرم گلاب= نصف لیوان
آب سرد= دو لیوان
روغن مایع =یک قاشق چایخوری
مغز گردو= ۱۰۰ گرم
پودر نارگیل= ۱۵۰ گرم
طرز تهیه :
در یک ظرف تفلون نشاسته را با آب سرد حل کرده و سپس روی حرارت ملایم گذاشته تا کاملا حل شود باید خیلی مراقب بود تا گلوله نشود .وقتی مایع حل شد و نرم شد شکر و گلاب و روغن را اضافه کرده و مرتب هم زده تا مایع به قدری غلیظ شود که بصورت یک خمیر در وسط ظرف بماند . سپس از روی حرارت برداشته و مغز گردو را با آن مخلوط کرده و می گذاریم تا خنک شود وقتی خنک شد آن را به مدت ۱ ساعت در یخچال گذاسته تا کاملا صفت شود بعداندکی دست خود را چرب کرده و مایع خمیر شکل خود کمی ورز می دهیم و بعد بصورت لوله های به قطر ۳ سانت درآورده و در پودر نارگیل می غلطانیم . بسیار خوش مزه و خوش عطر می باشد
مواد لازم :
(باسلوق یک نوع شیرینی بسیار اصیل ایرانی می باشد .)
نشاسته= ۱۰۰ گرم
شکر= ۲۰۰ گرم
گلاب= نصف لیوان
آب سرد= دو لیوان
روغن مایع =یک قاشق چایخوری
مغز گردو= ۱۰۰ گرم
پودر نارگیل= ۱۵۰ گرم
طرز تهیه :
در یک ظرف تفلون نشاسته را با آب سرد حل کرده و سپس روی حرارت ملایم گذاشته تا کاملا حل شود باید خیلی مراقب بود تا گلوله نشود .وقتی مایع حل شد و نرم شد شکر و گلاب و روغن را اضافه کرده و مرتب هم زده تا مایع به قدری غلیظ شود که بصورت یک خمیر در وسط ظرف بماند . سپس از روی حرارت برداشته و مغز گردو را با آن مخلوط کرده و می گذاریم تا خنک شود وقتی خنک شد آن را به مدت ۱ ساعت در یخچال گذاسته تا کاملا صفت شود بعداندکی دست خود را چرب کرده و مایع خمیر شکل خود کمی ورز می دهیم و بعد بصورت لوله های به قطر ۳ سانت درآورده و در پودر نارگیل می غلطانیم . بسیار خوش مزه و خوش عطر می باشد
باسلوق را در مراغه معمولا اواسط آذرماه تهیه میکنند تا در حدود عید نوروز آماده مصرف شود. فرآیند آماده کردن باسلوق که حدود سه ماه به طول میانجامد اجمالاً بدین شرح است:
دوشاب را تا جایی که یک سوم از آن تبخیر شود میجوشانند و با نشاسته مخلوطش میکنند سپس نخهای مذکور را داخل این مخلوط میکنند و دوباره آویزان میکنند پس از حدود نیم ساعت نخها را پایین آورده دوباره به آن مخلوط آغشته میکنند مجددا نخها را آویزان میکنند تا حدود یک ماه بماند. پس از یک ماه باسلوقها را پایین آورده در جعبههای چوبی میچینند و جعبهها را در محل نرم و مرطوبی قرار میدهند تا شکرک بیاورد و آماده استفاده شود.
بعضاً باسلوق را به جای چیدن بر روی نخ، گرد کرده داخلش مغز گردو میگذارند و در ظروف سفالی میچینند تا شکرک بیاورد. این نوع را سجوق مینامند.
ر یک ظرف تفلون نشاسته را با آب سرد حل کرده و سپس روی حرارت ملایم گذاشته تا کاملا حل شود باید خیلی مراقب بود تا گلوله نشود .
وقتی مایع حل و نرم شد شکر و گلاب و روغن را اضافه کرده و مرتب هم زده تا مایع به قدری غلیظ شود که بصورت یک خمیر در وسط ظرف بماند . سپس از روی حرارت برداشته و مغز گردو را با آن مخلوط کرده و می گذاریم تا خنک شود.
وقتی خنک شد آن را به مدت 1 ساعت در یخچال می گذاریم تا کاملا صفت شود بعداندکی دست خود را چرب کرده و مایع خمیر شکل خود کمی ورز می دهیم و بعد بصورت لوله های به قطر 3 سانت درآورده و در پودر نارگیل می غلطانیم وبامغز گردو تزئین میکنیم.