ماهی رو بعد از شستن تو مخلوط آرد و نمک وزردچوبه و ادویه مخصوص ماهی و روغن به صورت ساده سرخ میکنیم. بعد تو یک ماهیتابه جدا سیر فراوون سرخ میکنم بعد گشنیز و جعفری رو خرد کرده و بعد به سیر اضافه میکنم و تفت میدم بعد آب نارنج یا آب لیموی تازه رو اضافه میکنیم و ماهی های سرخ شده رو به این مواد اضافه می کنیم و زیر شعله ی گاز رو کم میکنیم تا بوی آب لیمو یا نارنج توی ماهی بپیچه وبعد از ربع ساعت ماهي
با طعم و چاشنی خوشمزه آماده است (گردآوری : انجمن ناجی) مقدار آب لیمو یا نارنج بستگی به ذائقه شما داره در ظرفتون رو هم باید بزاررید تا آّلیمو بخار بشه و عطرش تو همه غذاتون بپیچه.
روش دوم:
ماهی ها رو تیکه کرده و شسته و توی یک ظرف در دار میزاریم روي ماهي پیاز خورد میکنیم و روش سرکه سفیدیا آبلیمو میریزم.
بعد نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر تخم گشنیز، پودر سیر، یکم ادویه کاری، یکم پودر رزماری
بعد هم یکم زنجبیل تازه رو رنده ریز میکنم و روی گوشت ماهی میمالم.
در آخر هم چند قاشق چایخوری زعفران دم کرده روی گوشت ماهیها می ریزم و درب ظرف رو میبندمو به مدت 3 ساعت میزاریم تو یخچال بمونه تا مواد به گوشت ماهی نفوذ کنه و رنگ ماهی تغییر کنه.بعد از گذشت 3 ساعت ماهی رو در میاریم، پیاز و هرچی روش مونده برمیدارم و با با پارچه ی مخصوص یا روزنامه تمیزی آب ماهی رو می گیریم و خشک می کنیم.توجه داشته باشید وقتی که ماهی رو خوب خشک میکنیم،آؤد و ژردچوبه لایه ینازک تری روی ماهی میاسته و این باعث میشه تا بهتر سرخ میشه.
توي يه بشقاب آرد سوخاری +نمک+ زردچوبه+ فلفل سیاه+ پودر تخم گشنیز+ پودر سیر+ یکم پودر رزماری + خيلي كم آويشن رو با هم مخلوط ميكنیم و
ماهي رو توي اين پودر ميزنیم، طوری که تمام سطح ماهی رو بگیره و
توي روغن روي حرارت كم سرخش ميكنیم.
چند توصیه اساسی برای مهار کردن بوی ماهی در فضای خونه و آشپزخونه:
- براي اينكه ماهي بوی بد نده و یا در حين سرخ كردن بوش توي خونه نپيچه، دو تا حبه سير رو پوست بكنيد و توي روغني كه دارين توش ماهي سرخ ميكنيد بندازيد.
- برای از بین بردن بوی ماهی از تو تابه ای که توش ماهی سرخ میکنید یه پیاز کوچیک رو خورد کنید و با روغن کم و حرارت پایین تفت بدید. روش سوم: رايج ترين و كاربردي ترين چاشني ها نمك، فلفل سياه و قرمز، دارچين، زعفران و پودر سير، آب پياز(بعضي ها هم ميگن آب پياز خوشمزه ترش ميكنه تا خود پياز) و آبليمو است كه لازمه ماهي 1 الي 2 ساعت در مخلوطي از اين مواد قرار بگيره تا مزه دار بشه.. البته به دلخواه هم ميشه بعضي از اين چاشني ها رو كم و زياد كرد. روش چهارم:
ماهي زنجبيلي براي افرادي كه عطر و طعم زنجبيل رو ميپسندن بهتره در اين روش از ماهي حلوا يا شیر و هر ماهي بدون استخوان استفاده کنید. بعد از اینکه ماهی رو تکه تکه کردید خشک کنید ، یه تکه زنجبیل روریز رنده کنید با نمک مخلوط کنید و بمالید رو ماهی ها ، بزارید ۳ ساعت تو یخچال بمونه بعد روغن رو داغ کنید و ماهیها رو توی روغن داغ داغ با حرارت ملایم سرخ کنید. یک دستور غذائی برای سرخ کردن ماهی: موادلازم:
*ماهی بی خار: یک کیلو (شیر،میش،ماهور)
*سیرریز رنده شده : یک بوته درشت
*پودرسیر: یک قاشق مربا خوری
*نمک : به میزان لازم
*فلفل سیاه : یک قاشق چایخوری
*پاپریکا: یک قاشق جایخوری
*زردچوبه : نصف قاشق چایخوری
*زنجبیل : نصف قاشق چایخوری
*آویشن : یک قاشق چایخوری*سیر: 3 حبه درشت*پیاز :یک عدد بزرگ
طرزتهیه :
ماهی رو دراندازه های گوشت قیمه خرد کنید بشورید و بزارید کاملا آبش بره ، همه چاشنی ها رو با هم مخلوط کنید بریزید رو ماهی بعد سیر رنده شده رو بریزید و خوب مخلوط کنید بزارید یه ربع تو یخچال بمونه ، بعد تو ماهیتابه روغن مایع بریزید ، ماهی ها رو با کلیه مخلفاتش بریزید توش در ظرف رو بزارید و رو حرات بالا اونها رو سرخ کنید ( میگم درظرف رو بزارید به دو دلیل اول اینکه روغن پخش نشه و دوم این که ماهی ها مغزپخت بشه ) تقریبا 20 دقیقه زمان میبره تا آماده بشه. يا ميتونيد ماهي ها رو در تكه هاي بزرگ در اين مواد بخوابونيد و بعد از مزه دار شدن سرخ کنید.