▪ خرما: هر ۷ عدد دانه خرما حاوی ۴ گرم فیبر است و نسبت به انگور، پرتقال، کلم بروکلی و فلفل به میزان بالاتری آنتی اکسیدان دارد. خرما می تواند یک خوراکی مفید برای بیماران دیابتی به حساب بیاید.
▪ حبوبات: علاوه بر این که حبوبات سرشار از فیبر هستند که موجب احساس سیری در می شوند، میزان قند را نیز ثابت نگه می دارند و کلسترول را کاهش می دهند. کلسیم موجود در آن در سوخت چربی بدن نیز موثر است (گردآوری : انجمن ناجی) در هر نصف لیوان لوبیا سفید، حدود ۱۰۰ میلی گرم کلسیم وجود دارد که ۱۰ درصد مصرف روزانه بدن را تامین می کند. لوبیا که منبع عالی پروتئین است بر خلاف گوشت قرمز که با مسدود کردن رگ ها باعث بیماری قلبی می شود، میزان پایین چربی اشباع شده دارد.
▪ ماهی آزاد: این نوع ماهی منبع غنی اسید چرب امگا۳ است (گردآوری : انجمن ناجی) این چربی های سالم خطر بروز بیماری های قلبی را کاهش می دهد. چربی دور کمر را کاهش می دهد، التهاب را پایین می آورد و مقاومت بدن به انسولین را بهبود می بخشد. ماهی آزاد یکی از بهترین منابع ویتامین D به حساب می آید.
▪ ماهی تن: هر ۸۴ گرم ماهی تن، هزار و ۳۰۰ میلی گرم امگا۳ و مقدار قابل ملاحظه ای نیز ویتامین D دارد. اما ماهی تن می تواند دارای جیوه زیادی باشد که در صورت مصرف دوز بالای آن می تواند اختلالات عصبی به وجود آورد. برای مطمئن شدن بهتر است ماهی تن کنسروی خریداری کنید و مصرف آن را به هفته ای ۳۳۶ گرم محدود کنید.
▪ جو: جو یکی از سالم ترین غلات است که غنی از فیبر قابل حل به نام بتاگلوکن (beta-glucan) است (گردآوری : انجمن ناجی) بتاگلوکن باعث کاهش کلسترول کلی و کلسترول مضر بدن می شود. مصرف روزانه ۳گرم جو، کلسترول خون را ۸ درصد کاهش می دهد. فیبر موجود در آن قند خون را ثابت نگه می دارد و باعث کاهش وزن نیز می شود.
▪ میوه های توتی: این نوع از میوه ها سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان ها به نام پلی فنولز هستند. افرادی که در معرض خطر بیماری قلبی قرار دارند با مصرف میوه های توتی به مدت ۸ هفته با افت فشار خون و افزایش کلسترول مفید روبه رو می شوند.
▪ سبزی: سبزی هایی مانند شلغم، چغندر سبز، چغندر برگ و... منابع عالی فیبر و کلسیم هستند که مصرف آن برای افراد دیابتی هم ضرر ندارد.
▪ کره بادام زمینی: شاید باور نکنید اما بررسی ها،مصرف کره بادام زمینی را با کاهش خطر دیابت ارتباط داده اند. در هر ۲ قاشق غذاخوری کره بادام زمینی، حدود ۲ گرم فیبر وجود دارد و از آن جایی که این کره حاوی تک چربی اشباع نشده است، برای سلامت قلب مفید است (گردآوری : انجمن ناجی) اما به خاطر بالا بودن میزان کالری، به مقدار مصرفی آن توجه کنید.
▪ شکلات تلخ: این نوع شکلات که غنی از فلاووانوئید است، کلسترول مفید و مضر را تنظیم می کند و فشار خون را نیز کاهش می دهد.
▪ عدس: مانند لوبیا سرشار از فیبر است و در هر یک لیوان عدس پخته ۱۶ گرم فیبر وجود دارد. اگر به مصرف گوشت علاقه زیادی ندارید، عدس جایگزین پروتئین خوبی است (گردآوری : انجمن ناجی)