مواد متشکله ليمو عماني را ترکيبات تلخ، فلاونوئيدها، اسيد سيتريک، املاح، ويتامين ها به ويژه ويتامينC و مواد فرار تشکيل مي دهد. عمده ترين ترکيبات موجود در روغن فرار گياه را ليمونن، آلفا ترپينئول، گاما ترپينن، ترپينولن، ۱ و ۸ سينئول و لينالول تشکيل مي دهد.
اين ميوه از نظر کلسيم و پتاسيم غني بوده و از نظر ويتامينC از ساير مرکبات پيشي گرفته و به عنوان کاهنده ي فشار خون و چربي خون شناخته شده است (گردآوری : انجمن ناجی) خوردن دم کرده ي آن اغلب با چاي و گل گاوزبان در کاهش فشار خون موثر است (گردآوری : انجمن ناجی) براي افراد با فشار خون طبيعي نيز مصرف دم کرده ي آن با عسل يا نبات پيشنهاد مي شود. ليمو عماني از نظر طب سنتي خنک کننده، اشتهاآور، ضدعفوني کننده، مقوي معده، ضد نفخ، موثر براي رفع عوارض کمبود ويتامينC ، مسکن سردرد، التيام دهنده سرفه و سرماخوردگي است (گردآوری : انجمن ناجی) اين چاشني به دليل مواد آنتي اکسيداني، ضدسرطان شناخته شده و در دفع مواد صفراوي موثر است (گردآوری : انجمن ناجی)
ليمو عماني هنگام خشک شدن به دليل عمل تخمير، کمي تلخ شده که اين تلخي در مزه آن نيز احساس مي شود. بنابراين بهتر است براي جلوگيري از تلخ شدن غذا پيش از افزودن، تخم هاي آن را درآوريد.
ليمو عماني درسته در خورش ها و خوراک ها محل تجمع روغن غذا خواهد بود. بنابراين خوردن آن توصيه نمي شود.
بهترين نوع ليمو عماني در مناطق مختلف جنوب و جنوب شرقي ايران نظير بندرعباس، ميناب، جهرم و شيراز و صادراتي آن در اردن پرورش مي يابد.
ليمو عماني به دليل دارا بودن مواد فراري که عامل ايجاد عطر و بوي آن است، حتما بايد در محل خشک، خنک و در ظروف سربسته و به دور از نور نگهداري شود.
بهتر است هنگام تهيه انواع خورش ها و خوراک ها به مقدار لازم از ليمو عماني استفاده کنيد تا استفاده از نمک در غذا به حداقل برسد.
در برخي مناطق گرمسير به دليل اين که نگهداري ليموترش مشکل و حمل و نقل آن مقرون به صرفه نيست، آن را با تغييرات ويژه اي تبديل به ليمو عماني مي کنند تا قابليت نگهداري اش براي چندين سال افزايش يابد.
معمولا رنگ ليمو عماني آفتاب خشک، زرد قهوه اي و داخل آن سياه رنگ است (گردآوری : انجمن ناجی)