نمی دونم چقدر اهل غذای های آسیایی هستین! ولی بعضی از غذاهاشون واقعا خوشمزه ست و همه جای دنیا هم طرف دار داره! از جمله غذاهایی که با سبزیجات درست می شن! به نظرم جز سالم ترین و خوشمزه ترین غذا هاهستن! میشه سبزیجات رو با مواد مختلفی ترکیب کرد که یکی از اونها توفو یا پنیر سویاست (گردآوری : انجمن ناجی) توفو منبع خیلی خوبی برای تامین پروتئین هست و میشه حتی اون رو جایگزین گوشت کرد. تو خیلی از سالاد ها و غذاها هم میشه ازش استفاده کرد که یکی اش در کنار نودل و سبزیجاته!
مواد لازم:
کدوی سبز خورد شده..................................................... یک عدد درشت
هویج پوست گرفته و خورد شده..................................................... یک عدد درشت
فلفل دلمه ای رنگی خورد شده....................................................... یک عدد
قبل از هر کاری سبزیجات رو آماده می کنیم. برحسب سلیقه تون می تونین اونها حلقه حلقه کنین و یا مورب خورد کنین و یا هر جوری که دوست دارین. فقط هر چی هماهنگ تر باشن, ظاهر غذا بهتر میشه. بعد هم چون معمولا زمان پخت طولانی ندارن, بهتر نازک باشن و جوری باشن که با یه تفت سریع از حالت خامی در بیان.
حالا مقداری آب رو جوش میاریم و نودل ها رو داخلش می ریزم. بعد از طی شدن زمان لازم آبکشش می کنیم و کنار می زاریم. (نودلی که من استفاده کردم فقط دو دقیقه داخل آب جوش باید می موند)
حالا وک مون رو برمی داریم و داخلش یه مقداری روغن زیتون می ریزیم. و شعله رو هم نسبتا زیاد می کنیم. اگر ووک ندارین, از یه تابه ای که دورش بلند باشه و حجم بالایی از موا داخلش جا شه, یا از یه قابلمه ای که حسابی تخته و برای تفت دادن مواد مناسبه, استفاده کنین. متاسفانه من یادم رفت که وک ام عکس بگیرم ولی یه عکس از نت پیدا کردم که اگر کسی ایده ای از وک نداره, اون رو ببینه:
بعد سر های سفید پیازچه رو که خورد کردیم, اضافه می کنیم. اگه پیازچه ندارین می تونین از پیاز استفاده کنین. یکمی که تفت خورد سیر رو که با سیر له کن, له کردیم اضافه می کنیم و بعد زنجفیل تازه رنده شده می ریزیم و یکمی تفت میدیم. زنجفیل تازه عطر فوق العاده ای به این غذا میده. حالا توفو رو که مکعب مکعب خورد کردیم اضافه می کنیم و کمی تفت میدیم. یه چند دقیقه کافیه. این رو هم بگم که خیلی ها توفو رو از قبل تو مواد می خوابونن یا به اصطلاح مارینیت می کنن. این به سلیقه شما بستگی داره ولی من هر بار که توفو رو با پیاز و سیر و زنجفیل تفت دادم مزه خوبی پیدا کرد.
بعد از این که توفو تفت خورد, سبزیجات مون رو به ترتیب از اونی که تفت بیشتری لازم داره می ریزیم. من اول هویج رو می ریزم , کمی تفت میدم .بعد از حدودا سه دقیقه, کدو, بعد از دو دقیقه, فلفل دلمه ای و بعد از باز دو, سه دقیقه تفت میدم و هم میزینم و کلم چینی و قسمت های سبز پیازچه رو هم یک دقیقه آخر می ریزم. بعد از این که سبزیجات تفت خورد نودل ها رو اضافه می کنیم و با بقیه مواد مخلوط می کنیم و بعد سویا سس و سس ترش و شیرین رو از هر کدوم تقریبا یک سوم پیمانه اضافه می کنیم و بعد برحسب سلیقه از هر کدوم خواستیم می تونیم بیشتر بریزیم. یا حتی میشه کمی سرکه اضافه کرد. این و هم بگم که سس های آسیایی زیاده و خیلی متنوع هست. این دو سس جز رایج ترین ها هستن. شما می تونین اگر سس دیگه مثل سس چیلی یا سس سیر یا ... رو هم که دوست دارین به غذا تون اضافه کنین.
چند نکته:
- عموما این غذا با توجه به این که نودل ها آماده ست و سبزیجات خورد شده ست و فقط باید تفت بخوره, خیلی سریع آماده میشه . علاوه بر این هم مراحلی که گفته شده, همه باید سریع انجام شه تا سبزیجات کیفیت خودشون رو حفظ کنن و نباید مثل غذاهای ایرانی تا حد ممکن پخته بشن و کمی حالت نیمه پختگی در انتها دارن
- میزان سبزیجات رو میشه برحسب سلیقه کم و زیاد کرد. همین طور میشه از سبزیجاتی مثل لوبیا سبز, تره فرنگی و... یا حتی بادام زمینی هم در این غذا استفاده کرد. همین طور مقدار نودل سلیقه ایه! من خودم چون عاشق سبزیجاتم نودل رو کم می ریزم ولی شما می تونین بیشتر بریزن! من فکر کنم کمتر از 100 گرم ریختم.
-نودل و سبزیجات خودش به تنهایی یه غذا به شمار می ره. ولی اگه دوست داشتیم می تونیم علاوه بر توفو, از میگو, یا حتی فیله مرغ هم درش استفاده کنیم. حتی بعضی ها تخم مرغ رو جدا نیم روی مخلوط می کنن و روش می ریزن که اونم علی رغم این که به نظر نمیاد ولی خوشمزه می شه.
- سس سویا خودش نمک داره بهمین دلیل دیگه به غذا نمی نمی زنیم جون باید نمکش با سس سویا تنظیم شه.
- اگه دوست داشته باشیم می تونیم چیلی هم به داخل این غذا بریزیم تا کمی تند شه.
دیگه نکته ای به ذهنم نمی رسه که جا مونده باشه! امیدوارم این غذای خوشمزه رو مثل من دوست داشته باشین!!!!!!!