چگونه انجیر را خشک کنید http://najiforum.ir/forum-1867.html انجیر سرشار از مواد معدنی مغذی شامل آهن، کلسیم و پتاسیم است (گردآوری : انجمن ناجی) انجیر فیبر هایی از هر دو نوع حلال و غیر حلال دارد که میزان فیبر در انجیر از میوه ها یا سبزیجات دیگر بیشتر است (گردآوری : انجمن ناجی) انجیر میان وعده سالمی است که سدیم، کلسترول و چربی ندارد. اگرچه به نظر می رسد انجیر نوعی میوه باشد ولی در واقع گل تغییر شکل یافته است، که دانه های خوراکی دارد. با خشک کردن صحیح انجیر می توانید مواد مغذی و شیرینی اش را تا ماهها حفظ کند. انجیر جایگزین خوبی برای قندی است که همراه چای خورده می شود. در این مقاله چند روش خشک کردن انجیر، مختصرا توضیح داده می شود.
fig1
خشک کردن انجیر با نور خورشید
انجیرهای کاملا رسیده را با آب بشویید. بهترین نشانه انجیر رسیده زمانی است که از روی درخت به زمین می افتد.
انجیر را از وسط ساقه ببرید تا کمی از ساقه به انجیر متصل باشد.
آنها را روی صفحه مشبک توری به یک جهت بخوابانید.
توری محتوی انجیر را در جایی که نور مستقیم خورشید بتابد قرار دهید. حتی روی ماشینی که در آفتاب پارک شده نیز می توانید بگذارید.
روی انجیر را با یک پارچه توری سفید بپوشانید تا حشرات روی آن ننشیند.
اجازه دهید انجیرها 2 تا 3 روز کامل در مقابل نور آفتاب قرار گیرد، با تاریک شدن هوا آنها را به داخل منزل آورید و دوباره با تابش آفتاب صبح به بیرون منتقل کنید. وقتی سطح خارجی انجیر کاملا خشک و چروکیده شد همچنین هیچ شیره و تری ای در انجیر باقی نماند، انجیر خشک آماده است (گردآوری : انجمن ناجی)
خشک کردن انجیر با فر گاز یا آون
فر را از قبل گرم کنید و دمای فر را روی 140 درجه فارنهایت یا 60درجه سانتیگراد قرار دهید.
انجیر را کاملا با آب بشویید.
ضربه آرامی روی انجیرها بزنید تا هم آب آن کشیده شود و هم ساقه های بلند جدا شده و فقط کمی ساقه به آنها متصل باشد.
روی صفحه مشبکی قرار داده و داخل فر بگذارید.
درب فر را کمی باز بگذارید تا رطوبت انجیر از فر خارج شود چرا که انجیر نبایستی خیلی داغ و پخته شود بلکه باید خشک شود.
هر چند وقت انجیر ها را بچرخانید و پشت و رو کنید.
به مدت 15 تا 36 ساعت در فر گاز بماند تا حالت چروکیده پیدا کند و شیره داخلش خشک شود. اگر امکان ندارد که فر یا آون طولانی مدت روشن باشد می توانید برای 8 ساعت آن را خاموش کنید.
ذخیره و نگهداری انجیر خشک
انجیر خشک را در ظرفی درب بسته قرار دهید که هوا جریان نیابد. همچنین می توانید آنها را بسته بندی و در فریزر نگهداری کنید.
اگر انجیر خشک به موقع و درست انبار و ذخیره شود تقریبا 18 تا 24 ماه قابل نگهداری است (گردآوری : انجمن ناجی)
روشهای دیگر خشک کردن انجیر
خشک کردن انجیر در کارخانه ها: در کارخانه ها معمولا از مواد خشک کننده استفاده می کنند تا آب میوه یا آب خوراکی ها را بگیرند.
خشک کردن انجیر شیرین: قبل از اینکه انجیر را خشک کنید 1 فنجان شکر را در 3 فنجان آب حل کنید و بگذارید بجوشد و به قوام بیاید. انجیرها را به آّب شکر اضافه کنید و اجازه دهید 10 دقیقه آهسته بجوشد. سپس انجیرها را از آب خارج کرده و به روش آفتاب یا با فر یا آون خشک کنید.
چند گرم انجیر تازه چقدر انجیر خشک می دهد؟
مد نظر داشته باشید که از هر 1300 گرم انجیر تازه تقریبا برابر 400 گرم انجیر خشک حاصل می شود.
روش صحیح خشک کردن انجیر در منزل
انجیر سرشار از مواد معدنی مغذی شامل آهن، کلسیم و پتاسیم است (گردآوری : انجمن ناجی) انجیر فیبر هایی از هر دو نوع حلال و غیر حلال دارد که میزان فیبر در انجیر از میوه ها یا سبزیجات دیگر بیشتر است (گردآوری : انجمن ناجی) انجیر میان وعده سالمی است که سدیم، کلسترول و چربی ندارد. اگرچه به نظر می رسد انجیر نوعی میوه باشد ولی در واقع گل تغییر شکل یافته است، که دانه های خوراکی دارد. با خشک کردن صحیح انجیر می توانید مواد مغذی و شیرینی اش را تا ماهها حفظ کند. انجیر جایگزین خوبی برای قندی است که همراه چای خورده می شود. در این مقاله چند روش خشک کردن انجیر، مختصرا توضیح داده می شود.
خشک کردن انجیر با نور خورشید
انجیرهای کاملا رسیده را با آب بشویید. بهترین نشانه انجیر رسیده زمانی است که از روی درخت به زمین می افتد.
انجیر را از وسط ساقه ببرید تا کمی از ساقه به انجیر متصل باشد.
آنها را روی صفحه مشبک توری به یک جهت بخوابانید.
توری محتوی انجیر را در جایی که نور مستقیم خورشید بتابد قرار دهید. حتی روی ماشینی که در آفتاب پارک شده نیز می توانید بگذارید.
روی انجیر را با یک پارچه توری سفید بپوشانید تا حشرات روی آن ننشیند.
اجازه دهید انجیرها ۲ تا ۳ روز کامل در مقابل نور آفتاب قرار گیرد، با تاریک شدن هوا آنها را به داخل منزل آورید و دوباره با تابش آفتاب صبح به بیرون منتقل کنید. وقتی سطح خارجی انجیر کاملا خشک و چروکیده شد همچنین هیچ شیره و تری ای در انجیر باقی نماند، انجیر خشک آماده است (گردآوری : انجمن ناجی)
خشک کردن انجیر با فر گاز یا آون
فر را از قبل گرم کنید و دمای فر را روی ۱۴۰ درجه فارنهایت یا ۶۰درجه سانتیگراد قرار دهید.
انجیر را کاملا با آب بشویید.
ضربه آرامی روی انجیرها بزنید تا هم آب آن کشیده شود و هم ساقه های بلند جدا شده و فقط کمی ساقه به آنها متصل باشد.
روی صفحه مشبکی قرار داده و داخل فر بگذارید.
درب فر را کمی باز بگذارید تا رطوبت انجیر از فر خارج شود چرا که انجیر نبایستی خیلی داغ و پخته شود بلکه باید خشک شود.
هر چند وقت انجیر ها را بچرخانید و پشت و رو کنید.
به مدت ۱۵ تا ۳۶ ساعت در فر گاز بماند تا حالت چروکیده پیدا کند و شیره داخلش خشک شود. اگر امکان ندارد که فر یا آون طولانی مدت روشن باشد می توانید برای ۸ ساعت آن را خاموش کنید.
ذخیره و نگهداری انجیر خشک
انجیر خشک را در ظرفی درب بسته قرار دهید که هوا جریان نیابد. همچنین می توانید آنها را بسته بندی و در فریزر نگهداری کنید.
اگر انجیر خشک به موقع و درست انبار و ذخیره شود تقریبا ۱۸ تا ۲۴ ماه قابل نگهداری است (گردآوری : انجمن ناجی)
روشهای دیگر خشک کردن انجیر
خشک کردن انجیر در کارخانه ها: در کارخانه ها معمولا از مواد خشک کننده استفاده می کنند تا آب میوه یا آب خوراکی ها را بگیرند.
خشک کردن انجیر شیرین: قبل از اینکه انجیر را خشک کنید ۱ فنجان شکر را در ۳ فنجان آب حل کنید و بگذارید بجوشد و به قوام بیاید. انجیرها را به آّب شکر اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه آهسته بجوشد. سپس انجیرها را از آب خارج کرده و به روش آفتاب یا با فر یا آون خشک کنید.
چند گرم انجیر تازه چقدر انجیر خشک می دهد؟
مد نظر داشته باشید که از هر ۱۳۰۰ گرم انجیر تازه تقریبا برابر ۴۰۰ گرم انجیر خشک حاصل می شود.