مواد لازم:
برنج: يك پيمانه
سبزي ماهي ( شامل گشنيز و شنبليله و گاها جعفري ): هر چي بيشتر بهتر...
تن ماهي: يك قوطي
پياز: يك عدد متوسط
سير: 3تا 4 حبه
نمك /فلفل/ ادويه / زردچوبه / دارچين : به ميزان دلخواه
رب انار: 3 ق غ
رب گوجه فرنگي: نوك ق غ
طرز تهيه:
پياز را خلالي كرده و در تابه اي كه از قبل روغن در آن داغ شده با حرارت ملايم تفت مي دهيم.وقتي كه طلايي شد 3تا 4 حبه سير را كه به صورت ريز خورد كرده ايم به آن اضافه كرده و كمي تفت مي دهيم. سپس سبزي ماهي را درون تابه ريخته و تفت ميدهيم و بالاي گاز مي ايستيم تا سبزي كمي تغيير رنگ دهد.( توجه داشته باشيد كه سرخ شدن زياد سبزي ماهي باعث تلخ شدن آن مي شود).
بعد از سرخ شدن سبزي،تن ماهي را به آن مي افزاييم( ريختن روغن تن ماهي به درون تابه بستگي به نظرخودتان دارد). وقتي كمي تن ماهي را به همراه بقيه مواد مخلوط كرديم زردچوبه، ادويه ،فلفل،نمك و دارچين را اضافه ميكنيم و دوباره با كفگير مخلوطشان ميكنيم.ميزان اضافه كردن رب انار بستگي به ذائقه خانواده و ترشي رب انارتان دارد(.پس از مخلوط كردن و تفت دادن ،مايه را تست ميكنيم و در صورت اندازه بودن شوري ، ترشي و تندي شعله را خاموش مي كنيم.
براي پخت برنج: 3تا 4 دقيقه قبل از آبكش كردن برنج، درون قابلمه زردچوبه مي ريزيم. بعد از آبكش كردن برنج و گذاشتن ته ديگ دلخواه كف قابلمه ،يك لايه برنج و يك لايه مايه مي ريزيم تا به انتها برسد. ( مانند پخت ساير پلوها و ماكاروني) .
سپس 10 دقيقه پلو را با دم كني روي شعله زياد مي گذاريم و پس از آن حرارت را كم ميكنيم و منتظر مي مانيم تا برنج دم بكشد.