ميگو 400 گرم
جعفري خردشده و نخود فرنگی از هر کدام يك پيمانه
هويج نگينيخردشده سه عدد
فلفل دلمهاي و پیاز نگيني خردشده از هر کدام دو عدد
رب گوجهفرنگي و سویا سس از هر کدام دو قاشق غذاخوري
پيازچه خردشده نصف پيمانه
زردچوبه يك قاشق مرباخوري
برنج پختهشده چهار پيمانه
زنجبيل نصف قاشق چايخوري
پلوي چيني
طرزتهيه:
همانطور كه ميدانيد ميگو از غذاهاي دريايي خوشمزهاي است كه براي بدن بسيار مفيد ميباشد. اينبار تصميم گرفتم طرز تهيه يك ميگو پلوي چيني را به شما آموزش دهم. حتما اين غذا را درست كنيد و از آن لذت ببريد. براي تهيه ميگوپلو ابتدا ميگوها را با پياز، سوياسس، زردچوبه و زنجبيل تفت ميدهيم. سپس هويج، فلفل دلمهاي، پيازچه، جعفري، نخودفرنگي و رب گوجهفرنگي را به مواد اضافه كرده و خوب هم ميزنيم تا مخلوط يكدستي حاصل شود. پس از اينكه مواد كاملا پخت، آن را با برنج پخته مخلوط كرده و در ديس سرو ميكنيم.
........................................................................................................
مواد اولیه چاهان)
ميگو 10 عدد
برنج پختهشده يك پيمانه
نخودفرنگي پختهشده يك پيمانه
روغن به ميزان لازم
طرز تهيه:
ميگوها را پس از تميز كردن نمك زده و در روغن سرخ كنيد. برنج پختهشده را همراه روغن به آن اضافه كنيد و بگذاريد پنج دقيقه در حالي كه مخلوط را هم ميزنيد به آرامي سرخ شود، سپس در انتها نخودفرنگي را به آن اضافه كنيد.
........................................................................................................
مواد اولیه پلوچینی با مرغ)
برنج دو پيمانه
سينه مرغ نصف عدد
هويج و تخم مرغ از هر کدام دو عدد
زنجبيل رندهشده يك قاشق غذاخوري
سويا سس 1/4 پيمانه
پيازچه چهار عدد
روغن مايع به ميزان لازم
طرز تهيه:
برنج را به صورت كته يا آبكش ميپزيم. تخممرغها را با چنگال زده و به صورت خاگينه در ميآوريم. مرغ را به قطعات مكعبي دو سانتيمتر خرد كرده، در تابه ريخته و روي حرارت گذاشته تا بخارپز شود، سپس كمي روغن اضافه كرده همراه با زنجبيل كمي تفت ميدهيم.
خاگينه را به شكل مربعهاي كوچك برش داده به مواد ميافزاييم. هويج را رنده كرده كمي تفت ميدهيم و همراه برنج و سويا سس به مرغ و تكههاي خاگينه اضافه ميكنيم و از روي حرارت بر ميداريم. پيازچهها را در قطعههاي يك سانتيمتري خرد ميكنيم و به برنج اضافه كرده و در ظرف مورد نظر ميكشيم.
........................................................................................................
مواد اولیه پلو سبزیجات چینی)
برنج و جوانه ماش از هر کدام دو پيمانه
روغن كنجد يا معمولي هفت قاشق غذاخوري
آب سه پيمانه
نمك چهار قاشق چايخوري
زنجبيل يك قاشق چايخوري
هويج متوسط و کدو خردشده از هر کدام يك عدد
ساقه كرفس خردشده يك پيمانه
كاهو چيني يا كلم برگ خردشده دو پيمانه
پنير خردشده 1/3پيمانه
گشنيز تازه خردشده دو قاشق غذاخوري
بادام پوستكنده و خلالشده 1/4 پيمانه
سويا سس يك قاشق غذاخوري
طرز تهيه:
برنج را شسته و از صافي رد كنيد. دو قاشق غذاخوري روغن در قابلمه ريخته تا داغ شود برنج را يك دقيقه در آن سرخ كنيد آب و دو قاشق چايخوري نمك ريخته و حرارت را زياد كرده تا آب جوش بيايد سپس حرارت را كم كرده 20 دقيقه بگذاريد تا بپزد. در يك قابلمه ديگر سه قاشق روغن ريخته و ادويهها را تفت داده سپس تمام سبزيجات را ريخته و تفت دهيد بعد در قابلمه را گذاشته تا 10 دقيقه بپزد. كلم، جوانه ماش و سوياسس را ريخته و كاملا مخلوط كنيد كنار بگذاريد. در قابلمه ديگر دو قاشق روغن باقيمانده را ريخته پنير خردشده را بريزيد و بعد بادام را افزوده تا طلايي شود. تمام مواد سبزيجات و برنج را با هم مخلوط كرده دو دقيقه با حرارت زياد تفت دهيد. نمك باقيمانده و گشنيز خردشده را هم ريخته و پس از چند دقيقه اين پلو آماده است (گردآوری : انجمن ناجی)
........................................................................................................
چاپِستیک (به انگلیسی: Chopsticks} (ژاپنی:箸 (هاشی)) ( یا معادل فارسی: چوبک غذاخوری یا به اختصار چوبک)نوعی وسیله رایج برای خوردن غذا در آسیای شرقی است (گردآوری : انجمن ناجی) این وسیله از دو میله باریک و سبک هم اندازه تشکیل شدهاست و در بین مردم این ناحیه، به عنوان جایگزینی سنتی برای قاشق، چنگال و کارد به کار میرود. مردمان چین، ژاپن، تایوان، کره جنوبی، کره شمال و ویتنام از چاپ استیک برای خوردن غذا استفاده میکنند.در برخی نقاط گرفتنش با دست چپ خلاف نزاکت است (گردآوری : انجمن ناجی)
در چین به چاپستیک کوائیزی kuaizi گفته میشود. دست کم از سه هزار سال قبل چاپستیک در این کشور مورد استفاده قرار میگرفتهاست (گردآوری : انجمن ناجی)
معمولا جنس چاپستیک از چوب یا سنگ است (گردآوری : انجمن ناجی) چاپستیکهای ژاپنی از نظر اندازه و وزن کوچکتر از انواع چینی هستند.
روش استفاده
افراد مختلف ممکن است به شیوههای گوناگونی از چاپستیک استفاده کنند اما معمولاً دو چاپستیک در یک یک دست نگه داشته میشوند. یکی از چاپستیکها در بین انگشت شست و اشاره قرار میگیرد و به انگشت میانه میچسبد. این چاپستیک حالت نسبتا ثابتی دارد. قطعه دوم بصورت آزادانه تری بین سه انگشت شست، اشاره و وسط نگه داشته میشود.