کسانی که معتقدند غذاهای چینی قابل خوردن نیست و با ذائقه هر ملتی به خصوص ما ایرانیها که ادعای خوش غذایی داریم سازگار نیست اگر دیمسام را یک بار امتحان کنند، نظرشان کاملا عوض میشود.
مجله آشپزی ایده آل: کسانی که معتقدند غذاهای چینی قابل خوردن نیست و با ذائقه هر ملتی به خصوص ما ایرانیها که ادعای خوش غذایی داریم سازگار نیست اگر دیمسام را یک بار امتحان کنند، نظرشان کاملا عوض میشود. البته به شرطی که دستی به سروروی مواد اولیه آن کشیده و بعضی از عناصر را که نایاب بوده یا طعم غیرمتعارف دارند با آنچه خوشمزه میدانیم و در دسترستر است، عوض کنیم. کار سختی نیست و فقط کمی همت میخواهد که شما دارید. مواد لازم برای 4 نفر
مواد خمیر:
آرد سفید: 150 گرم
آب سرد: یکچهارم پیمانه
آبجوش: یکچهارم پیمانه
روغن: یک قاشق غذاخوری
مواد مایه داخل:
گوشت چرخکرده: 75 گرم
پیاز کوچک: یک عدد، ساطوری
قارچ: 75 گرم، ساطوری
سویاسس: 2 قاشق غذاخوری
روغن مایع: به میزان لازم
نشاسته ذرت: یک قاشق چایخوری
نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم
طرز تهیه:
1- چهار قاشق غذاخوری روغن را در یک تابه گرد روی شعله زیاد داغ کنید، پیاز را 3 دقیقه در آن تفت دهید سپس گوشت را اضافه کرده و تفت دادن را 5 دقیقه دیگر ادامه دهید. قارچ را اضافه کرده و پس از اینکه آب آن تبخیر شد، سویاسس را اضافه کنید. نشاسته ذرت را در یک قاشق غذاخوری آب سرد حل کرده و به مایه گوشت اضافه کنید. نمک و فلفل آن را اندازه کرده و کنار بگذارید تا سرد شود.
2- برای تهیه خمیر، آرد را در یک کاسه بزرگ الک کنید و آبجوش را به آن اضافه کرده و پس از آن آب سرد و روغن را اضافه و مخلوط کنید تا به شکل خمیر گلولهای شکل درآید. خمیر را 4-3 دقیقه روی سطح آردپاشی شده، ورز دهید تا خمیری نرم به دست آید که چسبناک نباشد، خمیر را به 16 قسمت مساوی تقسیم کرده و هر کدام را پس از گرد کردن با وردنه به ضخامت یک میلیمتر درآورید.
3- در مرکز هر خمیر، کمی از مایه بریزید، سپس کنارههای آن را در بالا جمع کرده و به هم بچسبانید و یک پیچ بدهید تا بسته شود.
4- مقداری روغن را که دیمسامها در آن شناور باشد در یک قابلمه کوچک داغ کنید. در هر نوبت 5-4 دیمسام را در روغن به مدت 5 دقیقه سرخ کنید. پس از خروج از روغن آنها را روی حوله کاغذی خشک کرده و با هر سس و سالادی که میل دارید سرو کنید.
نکات آشپزی:
1- بیشتر دیمسامهای سنتی در بخارپزهای چوبی که با چرخ سر میز آورده میشود، پخته میشود.
2- انواع دیمسامها با آرد برنج هم تهیه میشوند.
3- داخل دیمسام را با میگوی آبپز خردشده، پیازچه ساطوری، کنجد، بامبوشوت فلفل دلمهای پر کنید.
4- برای گرفتن بوی گوشت از یک حبه سیر رنده شده یا یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه رندهشده استفاده کنید.
5- دیم سام یک غذای سبک چینی است که معمولا در مناطقی از چین که کانتون نامیده میشود همراه یک چای گیاهی به نام یومچا yum cha سرو شود.