نام اصلی کلم قمری ((قنبید)) یا ((قنبیت)) (Ghonabid) می باشد و غذای یاد شده بومی شهرستان قم می باشد. قنبید به علت فواید زیاد در دفع سنگ کلیه در قم و مناطقی که آب حامل نمک کلسیم می باشد، مورد استفاده قرار می گیرد. البته نحوه پخت و آماده کردن آبگوشت قنبید در قم با روش ذکر شده توسط خانم شادی کمی تفاوت دارد ؛ ولی هرکدام طعم عالی خودشان را دارند. برای اطلاع بیشتر این کلمه را در گوگل جستجو کنید. قمی ها شعری هم با همین مضمون قنبید دارند.
نام اصلی کلم قمری ((قنبید)) یا ((قنبیت)) (Ghonabid) می باشد و غذای یاد شده بومی شهرستان قم می باشد. قنبید به علت فواید زیاد در دفع سنگ کلیه در قم و مناطقی که آب حامل نمک کلسیم می باشد، مورد استفاده قرار می گیرد. البته نحوه پخت و آماده کردن آبگوشت قنبید در قم با روش ذکر شده توسط خانم شادی کمی تفاوت دارد ؛ ولی هرکدام طعم عالی خودشان را دارند. برای اطلاع بیشتر این کلمه را در گوگل جستجو کنید. قمی ها شعری هم با همین مضمون قنبید دارند.
پیاز را خرد کنید و کمی در روغن تفت دهید. آن گاه ادویه را همراه با رب گوجه فرنگی به آن بیفزایید و کمی هم بزنید.
بعد لوبیا سفید را که حدود 12 ساعت خیسانده اید، اضافه کنید.
سپس گوشت را بیفزایید.
حالا کلم قمری ها را پوست بگیرید و چند قاچ کنید و به مواد فوق اضافه نمایید.
در پایان، آب به قابلمه اضافه کنید تا جایی که روی تمام مواد را بگیرد.
اکنون شعله را ملایم کنید تا حبوبات، گوشت و کلم قمری بپزند.
سپس نمک آبگوشت را اندازه نمایید و پودر لیمو عمانی را بیفزایید.
تمام مواد که پخت و لیمو عمانی هم به مزه ی آبگوشت پیوست، آن را نوش جان فرمایید.