قدس آنلاین:متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: بیماریهای قلبی و عروقی اولین علت مرگ و میر در کشور شناخته شده اند و بحث تغذیه یکی از محوری ترین عوامل مرتبط با این بیمار ی های است که ارائه یک سری دستورات تغذیه ای و به کارگرفتن آن از سوی مردم به منظور پیشگیری الزامی است
.
توصیه هایی در جهت کاهش بیماری های قلبی 1- مصرف روزانه سبزی ها و میوه جات فراوان (سبزی ها به صورت خام و تازه مصرف شود و درصورت پخته شدن افزودنی هایی مانند روغن و نمک نداشته باشند).
2- مصرف روزانه روغن زیتون به جای روغن های دیگر
3- مصرف ماهی های دریایی که در کاهش چربی های خون بسیار موثر است (گردآوری : انجمن ناجی) توصیه می شود افراد حداقل 2 بار در هفته از ماهی استفاده کنند.
4- مصرف خام مغزها مانند گردو، پسته و غیره حداقل 4 بار در هفته
5- مصرف لبنیات کم چرب. لازم به ذکر است؛ چربی لبنیات از نوع چربی بسیار بدی است.
.................................................................................................... مصرف گوشت قرمز و رابطه مستقیم با سکته های قلبی این متخصص تغذیه به مواردی که منجر به افزایش چربی خون و بیماری های قلبی می شود، اشاره کرد و در این رابطه گفت: یک سری از مواد غذایی اثر عکس در سلامت بدن دارند برای مثال ثابت شده است که گوشت قرمز کاملا با سکته های قلبی رابطه مستقیم دارد و باید مصرف آن کاهش یابد. مگر اینکه برای افراد خاصی همچون زنان در طول باروری، و کودکان در حال رشد باشد تا آهن و پروتئین بدنشان تامین شود. فراموش نشود که باید حتما گوشت قرمز کم چرب باشد.
وی درخصوص دیگر افراد گفت: برای مردان و افراد میانسال باید مصرف گوشت قرمز به چندبار در ماه برسد. اما این در حالیست که در جامعه ما بیشتر وعده های غذایی همراه با گوشت قرمز هستند. می توان گفت باید گوشت پرندگان را به عنوان منبع پروتئین جایگزین گوشت قرمز کرد.
......................................................................................................................................
مصرف روغن های جامد و افزایش سکته های قلبی و گرفتگی عروق دکتر فلاحی درخصوص روغن های جامد گفت: روغن های جامد باعث سکته های قلبی و گرفتگی عروق می شوند. باید توجه داشته باشیم که برخی محصولات کارخانه ای مانند بیسکوئیت، کیک و غیره در ترکیبات خود روغن هیدروژنه که حاوی اسید چرب ترانس است، می باشد. بنابراین بهتر است مصرف کیک ها و شیرینیجات به حداقل ممکن برسد. این متخصص تغذیه ادامه داد: مصرف بالای نمک در کشور ما تبدیل به معضلی شده است که ارتباط مستقیم با پرفشاری خون دارد و کمک کننده به بیماریهای قلبی و عروقی است (گردآوری : انجمن ناجی) البته نمی توان نمک را از عادات غذایی ما حذف کرد اما باید مصرف آن را متعادل تر و درحدود 6 گرم در روز کرد.
.....................................................................................................................
بیماری های قلبی علاوه بر درد، هزینه های هنگفتی دارد وی در پایان گفت: ارائه یک سری توصیه ها و عملی کردن آن از سوی مردم، سبب می شود اساسا بیماری قلبی به وجود نیاید. بیماری های قلبی علاوه بر درد، هزینه های هنگفتی دارند. این هزینه ها به سیستم اقتصاد کشور زیان وارد می کند درصورتی که با پیشگیری می توان کاری کرد که هزینه های درمان پایین بیاید
...................................
انجمن ناجی