با استفاده از زرشک تازه به صورت شربت به عنوان تصفیه کننده خون، به یک نوشیدنی بسیار گوارا در تابستان دست یابید.
البته مصرف مقدار زیاد زرشک و یا ریشه و ساقه و برگ آن برای زنان حامله مناسب نیست، زیرا رحم را تحریک میکند و ممکن است باعث سقط جنین شود.
مصرف زیاد این گیاه به مدت طولانی میتواند سبب ناراحتی معده و رودهها شود و جذب ویتامینهای گروه B را در بدن مختل کند.
بیماریهای قلبی- عروقی امروزه به مشکل جدی جوامع بشری تبدیل شده و مطالعات نشان میدهد که در دنیا در حال افزایش است (گردآوری : انجمن ناجی)
داروهای زیادی برای درمان این بیماری ساخته شده، اما برخی از این داروها عوارض جانبی دارد که مصرف آنها را محدود میکند.
با مطالعاتی که روی گیاه زرشک انجام شده این دانه خوش رنگ نه تنها مشکل ساز نیست، بلکه آثار مفیدی برای بیماریهای قلبی- عروقی دارد که کاهش فشار خون و مقاومت عروق از آن جمله است (گردآوری : انجمن ناجی)
در پوست ریشه زرشک مادهای وجود دارد که از خاصیت آنتی اکسیدان قوی برخوردار است، ریشه و اندام هوایی زرشک نیز در درمان سالک موثر است (گردآوری : انجمن ناجی)
از عصاره پوست ساقه و ریشه این گیاه یک نوع ژل دندانی تهیه میشود که تسکین دهنده دردهای شدید دندان و برطرف کننده آماس لثه است (گردآوری : انجمن ناجی)
عرق طبی زرشک که از تقطیر آب میوه زرشک به دست میآید، نیز خواص زیادی دارد از جمله کاهش کلسترول خون، کاهش قند خون، تقویت معده، رفع سوء هاضمه، درمان زخم معده و رماتیسم.
پوست ریشه زرشک از نظر طبیعت گرم و خشک است و در عین حال در آن نیروی سردی و قابضه وجود دارد، همچنین مدر بوده و شربت آن تلخ است (گردآوری : انجمن ناجی)
........................ najiforum.ir