استخوانها مهمترین و ضروریترین اعضای بدن هستند چرا که هرچه قویترباشند، سلامت، تندرستی و تناسب اندامهای بدن بیشتر تأمین میشود.
(خواص بادام برای استحکام استخوان ها)بادام محتوي مقدار زيادي چربي غير اشباع و بسياري از مواد مغذي مي باشد، از جمله: کلسيم و منيزيم. اين عناصر براي استحکام استخوان ها استفادهمي شوند. به طور کلي، بادام غني ترين منبع غير حيواني کلسيم مي باشد.استخوان ها و دندان هايتان را با استفاده از فسفر موجود در بادام، تقويت کنيد.مقدار کلسيم در 25-20 عدد بادام بيشتر از 4/1 فنجان شير است (گردآوری : انجمن ناجی) پس براي جلوگيري از پوکي استخوان يک منبع غني مي باشد.(خواص اسفناج برای استحکام استخوان ها)یک پیمانه اسفناج، مقادیر زیادی ویتامین K دارد که میتواند از فعالیت زیاد استئوکلاست (سلولهایی که سبب تخریب استخوانها میشود) جلوگیری کند. همچنین این ویتامین به ساخت استئوکلسین پروتئینی که برای حفظ تراکم و مقاومت استخوانها ضروری است کمک میکند. مصرف یک پیمانه اسفناج تازه یا یک ششم پیمانه اسفناج پخته، حدود دو برابر نیاز روزانه بدن به ویتامین Kرا برطرف میکند. ویتامین K همراه با کلسیم و منیزیم موجود در اسفناج برای استحکام استخوانها دارای اهمیت اساسی هستند.
(خواص تخم کتان برای استحکام استخوان ها)
تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری میکند.
افزودن دانههای تخم کتان به رژیم غذایی روزانه سبب افزایش سلامتی قلب و سلامت
سیستم گوارش میشود، از طرفی این دانههابرای استحکام استخوان ها
سبب کنترل وزن شده و پیشگیریکننده از سرطان نیز میباشند.
این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا-3 موجود در تخم کتان میباشد.مهم :اگر تخم کتان را به عنوان یک دارو مصرف میکنید، حتماً با پزشک خود ملباسمو نمایید.
(چند پیشنهادبرای مصرف تخم کتان)
به هنگام خوردن صبحانه، آن را به شیر و کورنفلکس خود اضافه نمایید. به هنگامصرف ناهار، دانههای تخم کتان را به سالاد خود اضافه نموده و میل کنید.* آن را با آبمیوه مخلوط کرده و میل نمایید.* آن را به انواع سالادها و یا سوپها بیفزایید.* آن را به ماست و یا دوغ خود اضافه نموده و میل کنید.* آن را به سس گوجهفرنگی و یا آب انواع گوشتها اضافه کرده و میل نمایید.* آن را به گوشت چرخکرده اضافه نموده و سپس با آن کوفته و یا کباب درست کنید.(خواص کلم بروکلی برای استحکام استخوان ها)کلم بروکلی غنی ترین منبع آهن در میان گیاهان بشمار می رود.کلسیم موجوددر بروکلی ، به همان میزان کلسیم موجود در شیر است، در نتیجه مصرف آنبرای افرادی که دچار پوکی استخوان یا کمبود کلسیم هستند، بسیار مفید است (گردآوری : انجمن ناجی)ولی چون شیر علاوه بر کلسیم ، دارای ویتامین D نیز می باشد ، به عنوان منبع بهتری برای پوکی استخوان مطرح می شود زیرا ویتامین D به جذب کلسیم در بدنکمک می کند.(خواص کنجدبرای استحکام استخوان ها)▪ کلسیم موجود در آن تقویت کننده دندان و استخوان است و در زنان میانسال مانع بروز پوکی استخوان می شود.کنجد سرشار از انرژی، مواد مغذی، ماده معدنی، آنتی اکسیدان و انواع ویتامین است (گردآوری : انجمن ناجی)اسید آلیک موجود در آن کلسترول مضر را کاهش و کلسترول مفید را افزایش می دهد. میزان کلسیم در یک مشت دانه کنجد بیشتر از یک لیوان شیر است (گردآوری : انجمن ناجی) فشار خون بالا و کلسترول بالا را کاهش می دهد. آهن موجود در آن مانع کم خونی می شود.
دوستان استخوان ما
سیر و پیاز نیز منبع غنی از عنصر سولفور هستند که مصرف آن به استحکام
استخوانها کمک میکندو همچنین فرآوردههای لبنی غافل نشوید چون این مواد
غذایی سرشار از ویتامین D هستند و به طور شگفت آوری به تقویت استخوانها
کمک میکنند.
کشک، مانعی برای پوکی استخوان
کشک حاوی کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و نیاسین (ویتامین 3 B) است کهمیتواند باعث پیشگیری از پیشرفت بیماری پوکی استخوان شود.مرزه، پودر سنجد، چهار مغز،کنجد با پوست به صورت خام، سبزیها، میوهها، روغن زیتون، نور مستقیم آفتاب، خرما و شیره خرما از استخوانها محافظت میکند.غذاهای مفید برای استخوانها غذاهایی هستند که سرشار از مواد کلسیم دار و فسفردار باشند.پیشگیری از پوکی استخوان با خوردن شیر و تخم مرغمصرف شیر، سفیده تخم مرغ و گوشت را عامل مهمی در جلوگیری از پوکی استخوان است (گردآوری : انجمن ناجی)