یک غذای اصیل ایتالیایی باید شامل چه قسمت هایی باشد؟
یک غذای اصیل ایتالیایی از چه بخش هایی تشکیل می شود؟
آنتی پاستا (Antipasta) اولین بخش غذاهای ایتالیایی است (گردآوری : انجمن ناجی) این پیش غذاها یا اشتها آورها معمولا همراه با بروشتا Bruschetta (نان کمی تست شده که سیر خام بر روی آن مالیده شده و روغن زیتون هم به آن زده شده است) سرو می شود. اگر بر روی بروشتا مواد دیگری وجود داشته باشد نام آن به کروستینی Crostini تغییر می کند.
پریمی Primi بخش دوم یک غذای اصیل ایتالیایی است (گردآوری : انجمن ناجی) سوپ یا پاستای سبک در این بخش سرو می شود.
سِکوندی Secondi غذای اصلی، معمولا حاوی گوشت یا ماهی است (گردآوری : انجمن ناجی)
کونتورنی Contorni غذاهای فرعی یا مخلفاتی که همراه غذای اصلی صرف می شوند، معمولا شامل سبزیجات مختلف است (گردآوری : انجمن ناجی)
دولچه Dolce بخش شیرینی پایان غذا که همان دسر است (گردآوری : انجمن ناجی)
سبک های غذایی مناطق مختلف ایتالیا
شمال ایتالیا
مناطق شمالی ایتالیا از ونیز، میلان و استان های پیدمونت و لومباردی تشکیل شده اند. سبک آشپزی در این مناطق جسورانه و بسیار خوشمزه است که نشان از وفور نعمت در منطقه دارد و بازتاب دهنده کیفیت مواد اولیه موجود است (گردآوری : انجمن ناجی) به دلیل وفور گوشت گوسفند، گوساله و حتی شکار، در هر وعده غذایی می توانید تکه های بزرگ گوشت ببینید. قارچ های وحشی و ترافل های سفید نیز از مناطق همجوار تهیه و استفاده می شوند.
از غذاهای مشهور شمال ایتالیا می توانيم به کاستالته آلا میلان Costolette alla Milanese یا اوسو بوکو Osso Buco اشاره کرد. پالنتا Polenta و ریزوتو Risotto این منطقه مثال زدنی است (گردآوری : انجمن ناجی)
مرکز ایتالیا
غذاهای مناطق مرکزی ایتالیا سبک تر از مناطق شمالی هستند. گوشت کمتر، سبزیجات بیشتر و پنیرهای تازه (مانند ریکاتا ricotta)در غذاهای این منطقه دیده می شود. از غذاهای این منطقه می توان از فونگی تریوفولاتی Funghi Trifolati، راویولی پنیر ریکاتا و اسفناج Ravioli con Ricotta e Spinaci اشاره کرد. آشپزی مرکز ایتالیا بازتاب دهنده دقت فراوان و غنای منطقه است (گردآوری : انجمن ناجی) توسکانی (اتروسکان) که منطقه معروفی در مرکز ایتالیاست به عنوان قلب آشپزی ایتالیا شهرت دارد. غذاهای اتروسکان بسیار سبک تر و با گوشت کمتری تهیه می شوند و غذاهایی که معمولا در رستوران های ایتالیایی نقاط مختلف جهان می بینید بر اساس این سبک تهیه می شوند.
جنوب ایتالیا
غذاهایی از سیسیل، آبروزی، مولیس، کامپینیا، بازیلیکاتا و کالیبریا در این سبک دیده می شوند. جنوب ایتالیا سبک مخصوص به خود را دارد و برخلاف باور رایج، غذاهایی که از سیسیل، کالیبریا و بازیلیکاتا می آیند از رب گوجه، سیر و اورگانو تا سر حد مرگ! استفاده نمی کنند. واقعیت این است که آن ها از ترکیب دقیقی از طعم ها و ادویه جات استفاده می کنند که غذاهایی سبک و خوش آب و رنگ می آفریند.