• ۲ عدد پیاز متوسط
• ۱ پیمانه عدس
• ۱ پیمانه برنج
• روغن
• ۱ کیلوگرم سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج و کمی گشنیز)
• 4 پیمانه آب گوشت
• ۱۰ – ۱۵ عدد کوفته ریزه*
• ۱ عدد سیب زمینی متوسط
• ماست
• نمک، فلفل و زرد چوبه
طرز تهیه
1. برنج را از یک ساعت قبل با مقداری آب و نمک خیس کنید و کنار بگذارید. عدس را نیز بشویید و به مدت ۵ دقیقه در آب جوش خیس کنید.
2. در یک قابلمه بزرگ، کمی روغن بریزید و خلال شده را همراه کمی زردچوبه در آن سرخ کنید تا طلایی شود. عدس را آبکش و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. دو پیمانه آب گوشت را به قابلمه اضافه و حرارت را زیاد کنید تا مواد بجوشند. سپس در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید و یک ساعت بپزید تا عدس نیم پز شود.
3. در این فاصله، سیب زمینی را نگینی خرد و سرخ کنید.
4. کوفته ریزهها را هم آماده و سرخ کنید و کنار بگذارید.
5. پس از نیم پز شدن عدس، برنج را اضافه کنید تا وا برود. عدد پیاز باقی مانده را ریز رنده کنید و در یک کاسه، کمی فلفل سیاه و نمک و زردچوبه به آن بیفزایید و همراه سبزی و باقیمانده آب گوشت به آش اضافه کنید.
6. یک ساعت بعد، سیب زمینی های سرخ شده را داخل آش بریزید و چند دقیقه بعد کوفته ریزه ها را داخل آش بیندازید. حدود 15 تا 20 دقیقه اجازه دهید بپزد.
7. حدود یک تا دو لیوان از ماست را قبل از سرو داخل آش بریزد و کاملا مخلوط و سپس سرو کنید.
وای من اینو خوردم. تو خوابگاه بچه ها درست می کردند. منم یاد گرفتم. ولی البته گوشت توش نبود.فکر کنم با گوشتم خوشمزه باشه. ما پیازداغشو خیلی زیاد می کردیم خیلی خوشمزه میشد.