ترشی انداختن یکی از روشهای نگهداری غذا مانند پخش، فریز کردن کنسرو کردن و پاستوریزه کردن و یا در نهایت استفاده از اشعه می باشد. در ترشی، PH محیط برای میکروب ها نا مساعد می شود و در این محیط دسترسی ماده غذایی به اکسیژن نیز از بین می رود و در نتیجه بسیاری از واکنشهای شیمیایی رخ نخواهند داد. ترشی به طور غیر مستقیم در کاهش مصرف سس و به دنبال آن کاهش وزن نیز تاثیر بسزایی دارد . ناگفته نماند که مصرف ترشی کنار غذا باعث افزایش اشتها هم می شود !!!
تهیه ترشی بدون استفاده از سبزی خردکن نیاز به وقت و انرژی زیادی دارد که ممکن است در آخر هم ترکیب و مخلوط مواد باهم ظاهر یکدست و جالبی نداشته باشند و همچنین اصول بهداشتی نیز در آن رعایت نشود . ولی با استفاده از سبزی خردکن در عرض چند ثانیه مواد مورد نیاز برای تهیه ترشی مخلوط با رعایت تمامی نکات بهداشتی آماده می شود.ما در این مطلب آسمونی طرز تهیه مرحله به مرحله ی ترشی مخلوط را به شما عزیزان آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه ترشی مخلوط :
گل کلم 1/5 کیلوگرم
برگ کلم 0/5 کیلوگرم
سبزی معطر پاک کرده 0/5 کیلوگرم
فلفل دلمه ای 3 عدد متوسط
کرفس خرد شده 0/5 کیلوگرم
لوبیا سبز خردشده 250 گرم
هویج خرد شده 0/5 کیلوگرم
سیر 2 بوته
فلفل سبز تند 4-3 عدد
بادمجان 1 کیلو
پیاز ریز 0/5 کیلوگرم
موسیر خشک 100 گرم
سیب زمینی ترشی 0/5 کیلوگرم
نعنای خشک یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به اندازه لازم
زردچوبه یک قاشق غذاخوری
ادویه ترشی 2 قاشق غذاخوری
سرکه به اندازه لازم
طرز تهیه ترشی مخلوط :
گل کلم ها را به طور کامل تمیز کرده و می شوییم. برگ کلم را به صورت مربع های کوچک برش می دهیم.
بادمجان ها را به صورت مکعبی بریده و با یک و نیم لیوان سرکه می پزیم.
سیب زمینی ترشی، کرفس، لوبیا سبز، فلفل سبز تند، سبزی معطر، فلفل دلمه ای و هویج را خرد می کنیم. سیر را هم به صورت حلقه های نازک خرد می کنیم.
موسیر را خیس کرده و چند بار آب آن را عوض می کنیم.
پیازهای ریز را شسته و خشک می کنیم. سپس همه مواد را با هم مخلوط می کنیم. در نهایت ادویه ترشی ( طرز تهیه آن در پایین آورده شده است )، زردچوبه ، نمک، فلفل و نعنای خشک را می افزاییم. سپس سرکه را به اندازه ای اضافه می کنیم تا به طور تقریبی روی مواد را بگیرد ( نه به طور کامل ).
مواد لازم برای ادویه ترشی مخلوط :
پودر گلپر 100 گرم
پودر تخم گشنیز 50 گرم
پودر زیره سبز 50 گرم
ریشه جوز بویا ( پودر شده ) 25 گرم
جوز رنده شده 2عدد
دارچین یک قاشق سوپ خوری
فلفل سیاه یک قاشق سوپ خوری
فلفل سبز یک قاشق سوپ خوری
پودر رازیانه 50 گرم
طرز تهیه ادویه ترشی مخلوط :
تمام مواد را با هم مخلوط می کنیم. ادویه ترشی آماده است (گردآوری : انجمن ناجی)
نکته :
1- با پارچه ای تمیز، آب اضافی هر یک از سبزیجات را بگیرید.
2- سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعناع و … است (گردآوری : انجمن ناجی)
طرز تهیه ترشی آفریقایی
ابتدا برای تهیه این ترشی روغن مایع را در ماهیتابه ریخته هویج را اضافه می کنیم کمی تفت می دهیم و بقیه مواد را اضافه می کنیم در ظرف را میگذاریم با حرارت ملایم که هویج نرم شود . روغن این ترشی باید زیاد باشد . این ترشی را می توان تا ۳ الی ۴ روز در یخچال نگهداری کرد. مواد لازم تقریبی می باشد می توانید با چشیدن جوهر لیمو و نمک ترشی را به دلخواه تغییر دهید.امیدواریم از ترشی آفریقایی لذت ببرید…
طرز تهیه ترشی انجیر
برای تهیه ترشی انجیر ابتدا شکر , سرکه , آب و دارچین را در ظرفی بچوشانید و انجیرهای شسته شده را به آن اضافه کنید و بگذارید مواد چند جوش بخورند. مواد را از روی حرارت برداشته و ۲۴ ساعت کنار بگذارید و این کار را ۳ روز تکرار کنید و روز سوم مواد را داخل ظرف مناسب بریزید و درجایی خنک قرار دهید تا ترشی خوب جا افتاده شود.