خیار را با پوست به خوبی بشویید و سپس به ورقه های نازک تقسیم کنید. برگ های نعنا را نیز به خوبی بشویید.یک پارچ را از آب پر کرده و سپس عسل، نعنا و خیارهای خرد شده را به آن بیفزایید و خوب هم بزنید. یخ ها را به آن اضافه کنید.پارچ را برای چند ساعت درون یخچال قرار دهید تا آب طعم و عطر خیار و نعنا را بگیرد.
ابتدا خرماها را در آب بيندازيد تا پوست آن به راحتي جدا شود. پس از اينکه پوست خرماها را جدا کرديد، هسته خرما را هم درآوريد. خرما را با کنجد، پودرپسته و يخ داخل مخلوط کن بريزيد و تا زماني که خرما کاملاً له و با بقيه مواد مخلوط شود مواد را مخلوط کنيد.
وقتي مواد کاملاً با هم مخلوط شدند، کمي از معجون را بنوشيد. اين نوشيدني به دليل داشتن خامه، عسل و خرما، طعم شيرين دارد، ولي اگر باز بسته به ذائقه نياز به شکر داشت به آن شکر بيفزاييد و دوباره مخلوط کنيد تا شکر هم با مواد مخلوط شود. در مجموع اندازه هاي خرما، خامه، عسل و کنجد در اين نوشيدني کاملاً بسته به ذائقه شماست و مي توانيد ميزان آن را کم يا زياد کرد
تمام مواد را با هم در میکسر ریخته و با هم مخلوط می کنیم تا مایه پف کند؛آنرا در لیوان مناسبی می ریزیم و یک نیمه حلقه لیموترش یا پرتقال را با کارد چاک کوچکی می دهیم و به لبه لیوان می گذاریم.
شير و شکر و نسکافه را مي جوشانيم و بعد از خنک شدن آن را در ليوان و يا در گيلاس پايه بلند ريخته و در يخچال قرار مي دهيم تا کاملاً خنک شود. در اين مرحله بستني را به آن اضافه مي کنيم و با خامه و کمي پودر پسته روي بستني را تزئين مي کنيم
توت فرنگي را كاملاً بشوييد و در ظرف لعابي يا بلوري به كمك گوشتكوب بكوبيد. عسل و شير را به آن اضافه كنيد. با مخلوط كن برقي روي درجه كم يا همزن دستي خوب بزنيد. سپس سرو كنيد. در صورت تمايل مي توانيد اين آشاميدني را با قدري خامه ميل كنيد.
شکر را در آب حل میکنیم و میگذاریم بجوشد سپس نعنا را خوب و به دقت شسته (لازم نیست برگ نعنا را جدا کنید) دسته میکنیم و در مخلوط در جال جوش قرار میدهیم تا عطر و طعم نعنا جذب شود سپس کم کم سرکه را اضافه میکنیم و میگذاریم شربت غلیظ شود در پایان شربت را از صافی رد کنید. معمولا در اصفهان (یا شاید در جاهای دیگر) در شربت خیار رنده شده هم میریزند که طعم بسیار عالی دارد