باقلا خورش را با دو نوع باقلا درست می کنند ؛ يکی با پاچ باقلای رشت و ديگری باقلای مازندرانی ولی طرز پخت هر دو باقلا يکی است .
طرز تهيه
باقلا را پاک کرده و پوست اول و دوم آنها را گرفته و می شوييم . سپس در قابلمه مناسبی می ريزيم . سير را پاک کرده جند تکه می کنيم و با شويد ، زرد چوبه و روغن داخل قابلمه باقلا می ريزيم و روی آتش ملايم می گذاريم تا کمی سرخ شود و رنگ آن تغيير کند . سپس به اندازه ای که آب روی باقلا را بگيرد به آن آب می افزاييم . وقتی که باقلا پخته شد تخم مرغ ها را شکسته و نمک و فلفل را به آن اضافه می کنيم .تخم مرغ ها که سفت شد خورش آماده است . البته به جای روغن از کره آب کرده و جرم گرفته هم می توانيد استفاده کنيد و اگر فصل باقلا سبز نيست می توانيد از پاچ باقلای خشک استفاده کنيد . در اين صورت ابتدا باقلا را مدتی خيس کرده و سپس پوست آن را گرفته و خورش را تهيه می کنيد . نکته : برای تهيه کره جرم گرفته يا تصفيه شده بايد ابتدا کره را روی حرارت ملايم قرار داد تا به مدت 20 دقيقه حرارت ملايم ببيند . سپس کره ذوب شده را درون ظرف استوانه ای مثل ليوان ريخته و سپس بعد از آنکه به صورت جامد درآمد گوشه ای از کره را تا پايين سوراخ کرده و دوغی که در ته ظرف جمع شده را خالی و مصرف می کنيم .