شير را بجوشانيد. ثعلب را با شکر مخلوط کرده، آن را آرام آرام به شير در حال جوش اضافه کنيد. شير را با مفتول دستي هم بزنيد تا شکر در شير حل شود. سپس آن را روي حرارت برداشته، وقتي شير داغي خود را از دست داد، از صافي رد کنيد تا يک دست شود. بگذاريد شير کمي خنک شود سپس محلول زعفران ، گلاب و هل را به شير افزوده و هم بزنيد. سپس در فريزر قرار دهيد. هر يک ساعت يک بار خارج کرده، هم بزنيد و مجدداً در فريزر قرار دهيد تا خودش را بگيرد ولي يخ نزند، اين عمل را 4 بار تکرار کنيد. روش ديگر اين است که مايه ي بستي را در دستگاه بستي ساز بريزيد و در آخر پسته ي خرد شده را به بستني بیفزایید.
خامه را در سيني فر لبه کوتاه به ضخامت 1تا2 ميلي متر پهن کنيد و در فريزر قرار دهيد تا يخ بزند، سپس خامه را خرد کرده و داخل بستي آماده بريزيد. بستي را با قاشق چوبي هم زده و مجدداً در فريزر قرار دهيد .
نکته : اگر خامه چرب باشد منجمد نمي شود پس اگر خامه ي شما چرب بود کمي شير به آن اضافه کرده و بعد در سيني فر آن را پخش کنيد.(خامه ي خشک مناسب اين کار است)اين دستور داراي 2531 کيلوکالري انرژي، 357گرم کربوهيدرات، 55 گرم پروتئين و 97 گرم چربي مي باشد.
ثعلب بايد مرغوب باشد تا بستني دچار يخ زدگي نشده و کشدار شود.
اگر شکر بستني بيشتر از ميزان داده شده باشد، بستني نمي بندد.
هر چه مقدار ثعلب زياد باشد بستني کشدارتر مي شود.(البته نه بيشتر از حد مجاز) (از ضرر ثعلب زیاد نگران باشید و به اندازه بزنید)
از عطاری من گیر آوردم شما هم میتونید از عطاری گیر بیارید.
البته هنوز درست نکردم
ادامه: بهتر است براي زود بسته شدن بستني به روش سنتي آن را در سيني هاي لبه دار فلزي بريزيد و هر بار با کاردک آن را هم بزنيد تا بستني زود بسته شود.
اگر از دستگاه بستني ساز استفاده شد اجازه دهيد بستني در فريزر کمي ببندد و بعد در دستگاه بستني ساز بريزيد تا به مدت 20 تا 25 دقيقه هم خورده و بستني ببندد، بستني را از دستگاه خارج کرده و در فريزر قرار دهيد تا کاملاً بسته شود.
--------------------------------------------- منبع:مجله هنر آشپزي ،شماره 58