به تازگی فهرستی از قسمتهای آسیبرسان چند گیاه منتشر شده که کمتر کسی گمان می کرد خوردن آن ها می تواند به بدن صدمه بزند. تهیه این فهرست از چند گیاه و میوه بعد از آن صورت گرفت که گزارشهایی در مورد آسیب آن ها به بدن منتشر شد. به همین دلیل و با وجود تاکید صد در صدی دانشمندان نسبت به تغذیه گیاهی و طبیعی توصیه میشود از مصرف برگها یا هستههای ذکر شده در زیر به شدت خودداری کنید:
سیبزمینی سبز شده
وجود مقدار زیادی از ماده ای به نام سولانین دلیل سبزشدن سیب زمینی است (گردآوری : انجمن ناجی) این ماده که سمی است میتواند روی سیستم مرکزی اعصاب تاثیر بگذارد. بنابراین سیب زمینی سبز شده را به هیچ وجه میل نکنید.
مغز هلو
۸۸ میلیگرم سیانید! وجود این مقدار سیانید در مغز این میوه کمی عجیب است (گردآوری : انجمن ناجی) هسته ترک نخورده هلو، معده درد ایجاد میکند و خوردن هستههای ترکخورده آن هم سلامت عمومی شما را تهدید میکند.
برگ ریواس
ساقه ترشمزه و مفید ریواس خواصی جدا از برگ آن دارد و از آن در تهیه غذاهای گوناگون استفاده میشود. اگرچه میتوان این ساقه را خامخواری کرد اما برگهای آن مسمومکننده هستند. دو ترکیب به نام اکسالیت و آنتراکوینون گلیکوسید در برگهای ریواس یافت شده که می تواند به بدن آسیب برساند.
برگ گوجه فرنگی
حتما شنیدهاید که پوست گوجه فرنگی هضم نمیشود اما خوردن آن ایرادی ندارد و میتوانید گوجه فرنگی را با پوست میل کنید. با این وجود اگر زمانی کسی هوس خوردن پوست این صیفی را کرد باید بداند که دانشمندان دریافتهاند مادهای شیمیایی به نام گلیکوالکالید در برگهای گوجه فرنگی وجود دارد که مصرف آن باعث معده درد و بروز اختلالات عصبی می شود.
هسته گیلاس
اسید پروسیک موجود در مغز هسته گیلاس نیز می تواند به بدن آسیب میرساند.
دانههای سیب
بعضیها بعد از خوردن سیب دانههای آن را هم میجوند . آمیگدالین مادهای سمی است که در دانههای سیب یافت شده و رسیدن مقادیر زیاد آن به بدن برای بدن مشکل ساز است (گردآوری : انجمن ناجی)