پودر پسته، پودر بادام،پودر گردو، پودر نارگیل ...... از هر کدام 2 قاشق چایخوری (اختیاری)
هل کوبیده ............. 1/2 قاشق چایخوری (اختیاری)
نحوه تهیه:
1-
هویج ها را پوست کنده و بشویید و از وسط نصف کنید. سپس برای حفظ بهتر مواد تغذیه ای هویج ها، آن ها را با مقدار کمی آب، بخارپز کنید تا حسابی هویج ها نرم شوند. آب حاصل از بخارپز کردن هویج ها را نگه دارید. سپس بگذارید تا هویج ها کمی خنک شوند و با رنده ریز، رنده کنید و با چنگال له کنید تا به صورت پوره و یکدست درآیند. می توانید از دستگاه غذاساز مانند من استفاده کنید تا صاف و یکدست شوند.
-
در شیر جوش کوچکی، شکر را با یک لیوان آب و آب باقی مانده ی حاصل از بخارپز کردن هویج ها، بجوشانید تا غلیظ شود. آرد برنج را الک کنید و در ماهی تابه تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود. چنانچه تمایل دارید تا رنگ حلوای شما تیره تر شود بیشتر تفت دهید. سپس روغن را بیفزایید و با آرد ملایم هم بزنید تا آرد برنج طلایی رنگ شود و مخلوط شما نیز صاف و یکدست شود. پس حسابی هم بزنید.
3-
شکر آماده شده را روی هویج ها که به حالت پوره درآمده اند بریزید. سپس زعفران دم کرده ، هل و گلاب را هم اضافه کنید و با هویج و شکر مخلوط کنید. نیازی به حرارت دادن نیست. مخلوط حاصل را کم کم به آرد برنج که روی حرارت هست، اضافه کنید و هم بزنید تا به جوش آید (با حرارت متوسط) و به غلظت مورد نظر شما برسد. چنانچه خیلی شل شد 1 قاشق غذاخوری دیگر آرد برنج اضافه کنید.
4-
سپس پودر نارگیل، پودر پسته، پودر بادام و گردو را هم اضافه کنید. (افزودن هر یک از این موارد اختیاری است (گردآوری : انجمن ناجی) من به دلیل خواص مغزهای آجیلی آن ها را اضافه کردم.) چنانچه تمایل دارید سفت تر شود، اجازه دهید بیشتر بجوشد تا آب آن تبخیر شود. حلوا را در ظرف مورد نظر ریخته و تزیین کنید. برای این که تزیین آن راحت تر باشد اجازه دهید تا کمی خنک شود. سپس در یخچال قرار دهید. کمی که سفت تر شد به شکل دلخواه تزیین کنید. من به صورت مطبق و با پودر نارگیل و بادام پرک شده تزیین کردم. با این مقدار همان میزانی که در تصویر آمده بدست می آید چنانچه مهمان دارید یا میزان بیشتر یا حتی کمتری می خواهید می توانید مقدار مواد را دوبرابر یا نصف کنید....