اسیدهای چرب اشباع شده مانند گوشت قرمز و کره و مواد غذایی حاوی کلسترول بالا، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می دهند.
کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) ضمن بیان این مطلب گفت: مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا3، مانند ماهی و گردو، ویتامین D و ویتامین B12 که برای سلامت مغز مفید هستند، موجب کاهش خطر ابتلا به آلزایمر می شوند.
سمانه عزیزی با اشاره به تاثیر مثبت اسیدفولیک در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر، اظهار کرد: سبزیجات برگی شکل و غلات کامل مانند جو، دارای اسیدفولیک بوده و توصیه می شود در رژیم غذایی افراد مورد استفاده قرار گیرند.
تاثیر مثبت سیب در پیشگیری از آلزایمر
وی با بیان اینکه در بیماری آلزایمر تولید رادیکال های آزاد افزایش می يابد، ادامه داد: دریافت آنتی اكسيدان هایی مانند ویتامین E و سلنیوم در منابع غذايی يا تجویز مكمل ها، هم چنین مصرف روغن زیتون، ماهی، مرغ، مغزها (گردو، بادام)، میوه ها به خصوص سيب و سبزیجات با برگ سبز تيره، می تواند خطر بروز بیماری آلزایمر را كاهش دهد.
این کارشناس ارشد تغذیه، سن، ژنتيك، كمبود ويتامين B12 و فولات، عادات غذايی ناسالم، ديابت، پرفشاری خون، كلسترول بالا، سكته مغزی، چاقی و استرس را در ابتلا به آلزایمر موثر دانست و تصریح کرد: با كنترل وزن، محدوديت مصرف قند و شكر و مصرف متعادل نمك، می توان از خطر ابتلا به این بیماری، در امان بود.
گفتنی است: آلزایمر يك اختلال پيشرونده مغزی است كه به تدريج منجر به از دست دادن حافظه می شود.