استفاده درازمدت از ظروف یکبار مصرف سبب مشکلات گوارشی، خستگی و ناراحتی اعصاب می شود و غذا نباید بیشتر از دو ساعت در این ظروف باقی بماند.
کارشناس معاونت غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: پلاستیك ها، پلیمرهایی هستند كه از سنتز مواد اولیه ای به نام مونومر تهیه می شوند، مونومرها موادی سمی بوده و برای سلامت انسان مضر هستند در حالی كه پلیمرها خنثی هستند و مشكلی ندارند.
آزیتا وکیلی افزود: وزارت بهداشت سعى كرده است كارخانه هاى تولیدكننده ظروف یك بار مصرف را از كارخانجات تولیدكننده قطعات پلاستیكى در مصارف صنعتى تفكیك كند ضمن اینكه كارخانه هاى تولیدكننده ظروف پلاستیكى براى مواد غذایى باید پروانه ساخت داشته باشند.
وی بیان داشت: اصولا ظروف یك بار مصرف برای یك بار استفاده ساخته شده اند و در صورت استفاده مجدد، شیارهای بسیار كوچكی كه قابل رویت هم نیستند در آنها به وجود می آید و علاوه بر مستعد كردن شخص به عفونت های دستگاه گوارش به علت آزاد كردن مولكول های آلی و صنعتی به داخل آب یا غذا، انسان را در معرض انواع سرطان قرار می دهند.
کارشناس معاونت غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: اگر قرار است غذاهاى طبخ شده پس از دو ساعت ماندگارى در این گونه ظروف مصرف شوند باید غذا در شرایط مطلوب یعنى زیر دماى 14 درجه یا بالاى 60 درجه نگه داشته شود پس بهتر است این مواد غذایى را روى شعله ملایم گاز قرار داد تا از آلودگى ثانوى جلوگیرى شود.
وی اضافه کرد: بهترین راه حل برای کاهش آلودگی های ناشی از ظروف یک بار مصرف، فرهنگ سازی برای استفاده نکردن از آنها است که پیشگیری یا کاهش مصرف را در پی دارند.