الف) شکل ظرف غذا:
اگر از لیوانهای پهن و کوتاه استفاده میکنید نسبت به لیوانهای باریک و بلند از مقدار مایعات بیشتری استفاده میکنید.
- ب)رنگ ظرف غذا و محیط:
رنگ آبی ظروف و محیط، اشتها را کنترل میکند. رنگ آبی موجب میشود نسبت به غذاخوردن تمایل کمتری از خود نشان دهید. سعی کنید از بشقابهای آبی رنگ استفاده کنید و تا حد ممکن آشپزخانه و اتاق ناهارخوریتان را به رنگ آبی درآورید.
همچنین تضاد رنگی اشتها را کنترل میکند. اگر ظرف غذای شما با محتویات درون آن همرنگ باشد باعث میشود مقدار غذای بیشتری میل کنید. هر چه میان ظرف غذاخوری شما و غذایتان تفاوت رنگی بیشتری باشد مغز راحتتر و آگاهانهتر مقدار غذا را اندازهگیری میکند.
- ج) موقعیت قرار گرفتن غذا:
هرچه محل قرار گرفتن شما به ظرف شیرینی نزدیکتر باشد، شیرینی بیشتری میخورید.
- د) رنگبندی انواع غذاها اشتها را کنترل میکند:
غذاها را از لحاظ ارزش غذایی در ذهن خود رنگبندی کنید
آنهایی را که از همه سالمتر هستند را سبز در نظر بگیرید،
آنهایی که در درجه کمتری از سلامت قرار دارند را زرد
و در نهایت
آنهایی که دارای کمترین ارزش غذایی هستند و در واقع برای سلامتی مضرند را قرمز در نظر بگیرید.
طریقه چیدن این مواد غذایی بر حسب رنگ آنها را نیز در نظر بگیرید، آنهایی را که سبز رنگ هستند در دسترسترین قسمت و آنهایی را زرد هستند در قسمت میانی و آنهایی را که مضر هستند در کمترین دسترسی قرار دهید.
به این ترتیب هنگام باز کردن در یخچال دسترسی شما به مواد غذایی سالمتر راحتتر خواهد شد و با این روش میتوانید از رژیم غذایی سالمتری استفاده کنید.