مواد لازم :
لوبیای سبز 800 گرم ( پاک شده و ریز خرد شده )
گوست قیمه شده گوسفندی نیم کیلو
پیاز درشت خرد شده
برنج 5 پیمانه
ادویه پلویی مخلوط و گرد دارچین و گل سرخ پودر شده
نمک و فلفل
رب گوجه فرنگی نصف پیمانه
برای مایه ته چین : تخم مرغ 2 عدد
زعفرون دم شده
کمی روغن
ماست چکیده نصف لیوان
طرز تهیه :
پیاز را خرد کرده و در کمی روغن تفت میدیم . بعد گوشت گوسفندو سپس لوبیا سبز رو هم همراهش تفت میدیم تا سرخ بشن . ادویه و نمک و فلفل و دارچین و گل سرخ رو اضافه کرده و رب گوجه فرنگی و مقداری آب که روی مواد رو بپوشونه میریزم و میذاریم بپزن . مایه لوبیا سبز باید آبش به خوردش بره و آبدار نباشه تا برنج خمیر و له نشه .
برنج رو کمی زنده تر آبکش کرده و کنار میذاریم . مخلوط پخته گوشت قیمه و لوبیا سبز رو هم کنار میذاریم . مایه ته چین رو آماده میکنیم و ابتدا ماهیتابه رو داغ کرده و کمی روغن توش میریزیم و یا فقط کامل ته و دیواره ها رو چرب میکنیم و بعد مایه ته چین زعفرونی رو با کمی برنج مخلوط کرده و ته ظرف میریزیم .
حالا یک ردیف برنج سفید وسپس دارچین و گل سرخ رو می پاشیم وبعد مایه لوبیا سبز و گوشت ( که اصلا آبدار نیست و آبش قبلا کشیده شده وبه خوردش رفته ) .
و بعد دوباره باقی برنج ها ساده رو میریزیم و فشار میدیم و کمی روغن داغ میریزیم و درب قابلمه رو گذاشته و با شعله کم به مدت یکساعت و نیم دم میکنیم .
نکته:
ابتدا کمی شعله رو زیاد میکنیم تا جسم ظرف داغ بشه و بعد کم کرده و دمکنی قرار میدیم و تایم میگیریم . وقتی برنج با لبه ظرف لبالب میشه به جای دمکنی از کاغذ فویل استفاده می کنم تا دمکنی ام با سطح برنج تماس پیدا نکنه . و پس از پیچیدن بخار توی ماهیتابه چند تا سوراخ کوچک هم روی فویل تعبیه میکنم که بخار اضافی خارج بشه .
نکته :
همیشه قبل از برگرداندن ته چین توی ظرف - شعله رو از قبل خاموش می کنیم و صبر می کنیم تا کمی خنک بشه .
نکته :
برای قالبی خارج کردن ته چین همیشه ماهیتابه رو با درب اون محکم نگه میداریم و از بالا به پایین چند بار محکم تکان میدیم تا مطمئن بشیم نه چین از کف ظرف جدا شده . اگه خیلی داغ باشه و تازه خاموش کرده باشیم کامل جدا نمیشه .
نکته :
تا کمی سرد نشده برش نمی زنیم .
نکته :
میتونیم کمی از مایه لوبیا پلو نگه داریم برای اونایی که پر ملات تر دوست دارن ! و کمی هم برنج زعفرانی آماده میکنیم برای تزیین روی ته چین .... به هنگام سرو اگه دوست داشتین کمی دارچین و گل سرخ هم می تونین روش بپاشین ...تمام مزه و عطر و طعم این غذا به دارچین وگل سرخ اونه ....