حتما باورتان نمي شود اگر بگوييم زادگاه اصلي اين ميوه در قاره آفريقاست و براي اولين بار در کشور مصر کشت شده است (گردآوری : انجمن ناجی)
سپس اين ميوه از مصر به چين و روسيه رفته و به سراسر دنيا معرفي گرديده است (گردآوری : انجمن ناجی)
اين ميوه به دليل آب فراواني که دارد اغلب در روزهاي گرم تابستان طرفداران فراواني دارد. وجود مقادير بالايي از آنتي اکسيدان هاي مختلف در اين ميوه آن را ارزشمند ساخته است (گردآوری : انجمن ناجی)
ويتامين A، C و ليکوپن از مهمترين آنتي اکسيدان هاي موجود در اين ميوه هستند.
اين ترکيبات با غيرفعال کردن راديکال هاي آزاد از اکسيداسيون کلسترول و تنگ شدن ديواره عروق از بروز بيماري هاي قلبي و سکته جلوگيري مي نمايد. به علاوه مطالعات نشان مي دهند که مصرف منظم اين ميوه از بروز حملات آسم، سرطان کولون و حتي آرتروز جلوگيري مي کند. اين ميوه با خواص ضدسرطاني از اطلاعات ژنتيکي همه سلول ها (DNA) محافظت کرده و از جهش هاي ژنتيکي جلوگيري مي کند
. اين ميوه نيز مانند هويج در تقويت حس بينايي موثر است (گردآوری : انجمن ناجی)
اما با وجود فوايد بسيار زياد اين ميوه، هندوانه داراي ترکيبات گواتروژن است و افرادي که در مناطق با «يد» کم زندگي مي کنند بايد کمتر اين ميوه را استفاده کنند
. اين ميوه اگزالات و پورين بالايي دارد به اين دليل افرادي که مستعد ابتلا به سنگ کليه و اوره بالا هستند بايد کمتر از اين ميوه استفاده نمايند تا اين عوارض در آنها تشديد نشود. درضمن، افراد مبتلا به ديابت نيز بايد با دقت فراوان اين ميوه را استفاده نمايند زيرا هندوانه قندخون را به سرعت بالا مي برد و کنترل اين قند براي ديابتي ها بسيار مشکل است
. همانطور که گفته شد اين ميوه پتاسيم بالايي دارد و مصرف يک فنجان هندوانه داراي 176 ميلي گرم از اين ماده مغذي است که مي تواند به کاهش فشارخون بالا در بيماران مبتلا به اين بيماري کمک نمايد.
اين ميوه با وجود ويتامين B6 و بوي خوشايندي که دارد در رفع حالت تهوع بسيار مفيد است، به خصوص اگر شيريني نسبتا ملايمي داشته باشد. هندوانه براي اشخاص سرد مزاج و آنهايي که داراي معده سرد مي باشند مناسب نيست. اين گونه اشخاص اگر مي خواهند هندوانه بخورند بايد آن را با شکر و يا عسل بخورند.