از یک روز قبل انبه را با آب لیمو و رب گوجه فرنگی در ظرفی حل کرده آماده می نمائیم بعد ظرف شیشه را انتخاب نموده دارچین و هل را مخلوط مواد بالا نموده ، آنگاه سرکه را به ترشی اضافه میکنیم و یکی 2 بار بهم می زنیم تا مواد مخلوط شود .
بعد شیشه را آماده کرده ترشی را داخل آن میریزیم نحوه تهیه این ترشی به این طرق تهیه میشود که میتوانیم در صورت دلخواه ترشی را کمی غلیظ کرده در ظرف بریزیم و بعد مصرف کنیم .
تر شی انبه به طریقه های مختلفی درست میشود و واقعا وقتی که درست جا بیفتد خیلی خیلی خوشمزه و خوش عطر و بو می باشد. در کشورهای عربستان و هند و پاکستان و سایر کشورهای گرم ترشی انبه را با میوه کال انبه درست می کنند و وقتی که فصل میوه کال آن می آید چون برای درست کردن این ترشی زیاد هواخواه وجود دارد به فراوان میوه کال آن وجود دارد . این ترشی طوری است که وقتی از کنار آن رد می شوی خواه ناخواه بوی عطر آن آب در دهان جاری می سازد و یکی از ترشیهای گران قیمتی است که به خارج از کشورهای گرم صادر می شود.
مواد لازم:
انبه کال ۲ کیلو سرکه ۱ لیوان تمر هندی ۲ قاشق سوپخوری نمک به مقدار لازم پودر هل و میخک و گرم ماسالا و زیره و فلفل از هر کدام یک قاشق مرباخوری پر هویج ۱ عدد به صورت خلال سیب زمینی خرد شده لیمو ترش قاچ شده و هسته جدا ۳ تا ۴ عدد روغن مایع یا زیتون به مقدار لازم طرز تهیه: انبه را شسته و به اندازه دلخواه برش زده و تخمه وسط آن را درمی آوریم . دیگر لازم نیست آن قسمت سفت انبه را جدا کرد وقتی ترشی خودش برسد .
جدا می شود. سرکه را همراه تمر هندی کاملاً می جوشانیم و بعد ادویه ها را به آن اضافه کرده و انبه را داخل شیشه ای که هوا نکشد ریخته . لابه لای آن از هویج خرد شده و لیموی نصف شده و هسته گرفته می ریزیم و پس از اینکه مخلوط تمر هندی خنک شد با روغن مخلوط کرده و روی آن می ریزیم درب ظرف را محکم بسته و در جای خشک و خنک نگهداری می کنیم این ترشی پس از گذشت سه تا چهار ماه آماده می شود. یاد آور می شود انبه تازه طبع سرد و انبه رسیده گرمی می باشد به خاطر همین ادویه زیاد به آن اضافه می کنند.
ترشی انبه کال خوشمزه را حتما تهیه کنید و همراه غذا در کنار خانواده میل کنید.
مواد لازم ترشی انبه کال:
انبه
8 عدد
شکر
دو قاشق غذاخوری
سرکه
دو لیوان
فلفل قرمز هندی
7 تا 8 عدد
تخم گشنیز آسیاب شده
دو قاشق غذاخوری
گلپر آسیاب شده
یک قاشق غذاخوری
سیاه دانه
مقداری
زردچوبه و نمک
به مقدار لازم
سیر
مقداری
طرز تهیه ترشی انبه کال:
انبه را پوست میکنیم و بعد چهار قسمت میکنیم.
هسته انبه را خارج میکنیم.
آنرا مثل سیب زمینی خلال میکنیم.
کمی زردچوبه و نمک روی آن میریزیم و خوب با دست مخلوط میکنیم تا خلالها زرد رنگ شود و بعد میگذاریم حدود 24 ساعت در آفتاب تا کمی خشک شود.
سرکه را با شکر و یک قاشق چایخوری زردچوبه روی گاز میجوشانیم و میگذاریم کمی خنک شود.
سیر را هم رنده و یا ریز خرد میکنیم.
بعد ابتدا یک ردیف انبه میچینیم و کمی گلپر و سیاه دانه و تخم گشنیز آسیاب شده و یکی دو تا فلفل قرمز هندی و مقداری سیر رنده شده روی آن میریزیم و مجدداً انبه و بقیه مواد را لایه لایه میریزم تا شیشه پُر شود.
سرکه را روی مواد میریزیم و درب شیشه را محکم میبندیم و میگذاریم یک هفتهای کمی نرم شود و در یخچال از آن نگهداری میکنیم.
یک روش دیگر که اهل جنوب خیلی از آن استفاده میکنند این است که انبهها را با پوست چهارقاچ میکنند.
البته به صورتی که تکههای انبه به هم وصل باشد و هسته هم در وسطش باشد.
روی آن نمک میپاشند و حدود یک روز در آفتاب با حبههای سیر درسته میگذارند بماند.
سپس با سرکه و کمی ادویه ترشی را آماده میکنند.
این ترشی به سبزی می زند.
تلخی هسته بعد از مدتی از بین میرود و قابل خوردن است (گردآوری : انجمن ناجی)