اسم من پياز است
هواشناس خوبى هستم.
بى خوابى را از بين مى برم.
براى جلوگيرى از سرطان مرا توصيه كنيد.
نقش مؤ ثرى در معالجه آب شكم دارم.
سنگ كليه را خرد مى كنم. ، داراى ويتامينهاى ب و ث بوده و سرشار از املاح سيترات - استات فسفات - نيترات - و تركيبات گوگردى و املاح كلسيم - سديم - پتاسيم - يد - سليس و چندين نوع قند مى باشم.
به كسانى كه كارهاى فكرى دارند، خوردن پياز را كه داراى فسفر است توصيه نماييد. من هضم مواد نشاسته اى را آسان مى كنم و خواب را راحت مى نمايم . به كسانى كه دچار بى خوابى مى شوند، توصيه كنيد كه از خوردن من غافل نشوند.
در عصر حاضر كه به علت انفجارهاى پى در پى خورشيد و انفجارهاى اتمى و آلودگى هوا و سر و صداى شهرها سكته هاى مغزى و قلبى زياد شده است ، نبايستى هيچ سفره اى خالى از من باشد، زيرا من از لخته شدن خون جلوگيرى مى كنم و از زيان آلودگى هوا مى كاهم . من داراى يك ماده ميكربكش نظير پنى سيلين هستم كه ميكربهاى وبايى شكل را مىكشم و باسيلهايى كه سبب مسموميت غذا مى شوند. را، از بين مى برم ،و زهرابه آنرانابود میکنم
،،،،،،،،،،،،،،،،
پیاز خوراکی، یکی از قدیمیترین سبزیها در دنیا و ایران است که خاستگاه آن در ایران و افغانستان ذکر کردهاند. این محصول سه هزار سال قبل از میلاد مسیح در مصر کشت میشدهاست و بر اساس برخی اسناد کارگرانی که در ساختن اهرام مصر فعالیت میکردهاند از پیاز به عنوان غذای اصلی استفاده میکردند. پیاز به خانواده آلیاسه (Alliaceae) متعلق است و گیاهی است دو ساله با رشد بوتهای ضعیف، برگهای استوانهای شکل توخالی که در سال اول با توجه به طول روز مورد نیاز خود تشکیل سوخ (Bulb) داده و در سال دوم با کشت سوخها و پس از ظهور ساقه (های) گل دهنده و چترها تولید بذر مینماید. مهمترین فاکتورهای محیطی موثر در تشکیل سوخ درجه حرارت و طول روز است و بر این اساس ارقام پیاز به سه گروه شامل ارقام روز بلند، روز متوسط و روز کوتاه تقسیم بندی میشوند. اهمیت این موضوع در تعیین زمان مناسب کاشت است به طور مثال برای کاشت ارقام روز بلند مانند قرمز ایلخچی به طور معمول فروردین ماه اقدام به کاشت میشود.
محتویات
۱ فواید و ارزش غذایی
۲ تولید کنندگان پیاز
۳ ارزش غذایی
۴ منابع
فواید و ارزش غذایی
این محصول از نظر ارزش غذایی به دلیل دارا بودن قندها، ویتامینها به ویژه و ویتامین ث، مواد معدنی بخصوص کلسیم، فسفر و پتاسیم دارای اهمیت است (گردآوری : انجمن ناجی) از سوی دیگر به دلیل داشتن مواد آنتی بیوتیک پیاز از جنبه دارویی پراهمیت است به گونهای که این محصول میتواند با تقویت سیستم دفاعی بدن در پیشگیری از بیماریها موثر باشد.
پیاز باعث آرامش میشود و در کاهش فشار خون و چربی خون موثر است (گردآوری : انجمن ناجی) پیاز سرشار از گوگرد است و گوگرد موجود در آن برای ضد عفونی کردن خون، ششها و برطرف کردن آسم، ورم گلو و برونشیت موثر است مصرف پیاز موجب تقویت غذه اشکی و گوارشی میشود. پیاز دارای آنتی بیوتیک است که خون و مجاری تنفسی را ضد عفونی میکند، پیاز در درمان بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای کلیوی، مثانه، ورم ساقها، پروستات و رماتیسم مفصلی موثر است، همچنین مصرف پیاز باعث آرامش افراد میشود، پایین آورنده فشار خون و کاهش دهنده چربی خون است (گردآوری : انجمن ناجی) عمده تولید پیاز ایران در شهر قهدر یجان در استان اصفهان صورت میگیرد متوسط برداشت در این شهر هکتاری ۱۰۰ تن است (گردآوری : انجمن ناجی)[۱] پیاز به طور کامل از فعالیت مضر چربی برای ایجاد لخته در خون جلو گیری میکند. در واقع خوردن نصف تا یک پیاز متوسط در روز میتواند اثرات آسیب زای چربی برای لخته شدن خون را برطرف کند.
ده کشور برتر تولید کننده پیاز در جهان در سال ۲۰۱۲ میلادی (متریک تن)
چین ۲۰٬۵۰۷٬۷۵۹
هند ۱۳٬۳۷۲٬۱۰۰
ایالات متحده آمریکا ۳٬۳۲۰٬۸۷۰
مصر ۲٬۲۰۸٬۰۸۰
ایران ۱٬۹۲۲٬۹۷۰
ترکیه ۱٬۹۰۰٬۰۰۰
پاکستان ۱٬۷۰۱٬۱۰۰
برزیل ۱٬۵۵۶٬۰۰۰
روسیه ۱٬۵۳۶٬۳۰۰
کره جنوبی ۱٬۴۱۱٬۶۵۰
جمع جهانی ۷۴٬۲۵۰٬۸۰۹
منبع: فائو (FAO)[۲]
Raw Onions مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ oz)
انرژی ۱۶۶ کیلوژول (۴۰ kcal)
کربوهیدراتها ۹٫۳۴ g
قندها ۴٫۲۴ g
فیبر ۱٫۷ g
چربی ۰٫۱ g
پروتئین ۱٫۱ g
آب ۸۹٫۱۱ g
تیامین (ویتامین B۱) ۰٫۰۴۶ میلیگرم (۴٪)
ریبوفلاوین (ویتامین B۲) ۰٫۰۲۷ میلیگرم (۲٪)
نیاسین (ویتامین B۳) ۰٫۱۱۶ میلیگرم (۱٪)
ویتامین ب۵ (B5) ۰٫۱۲۳ میلیگرم (۲٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۱۲ میلیگرم (۹٪)
اسید فولیک (ویتامین B9) ۱۹ میکروگرم (۵٪)
ویتامین C ۷٫۴ میلیگرم (۱۲٪)
کلسیم ۲۳ میلیگرم (۲٪)
آهن ۰٫۲۱ میلیگرم (۲٪)
منیزیوم ۱۰ میلیگرم (۳٪)
منگنز ۰٫۱۲۹ میلیگرم (۶٪)
فسفر ۲۹ میلیگرم (۴٪)
پتاسیم ۱۴۶ میلیگرم (۳٪)
روی ۰٫۱۷ میلیگرم (۲٪)
فلورید ۱٫۱ µg
Link to USDA Database entry
درصدها نسبیاند
منبع: پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا http://najiforum.ir/thread-22658.html