مطالعات نشان داده است، مصرف یک لیوان آب طالبی در روز به میزان 25 درصد احتمال بروز فشار خون را کاهش میدهد.
محققان برای آزمایش، مقداری از پلاکتهای خون را گرفته با مقدار کمی عصاره یا آب طالبی شیرین مخلوط کرده و مشاهده کردند در طالبی عاملی وجود دارد که به شدت مانع از انباشته شدن غیرطبیعی پلاکتها میشود و در نتیجه از انعقاد و لخته شدن خون در رگها (که عامل حملههای قلبی است) جلوگیری میشود.
طالبی را بدون شکر یا چیزهایی دیگر به طور ساده باید پیش از غذا خورد، کسانی که طالبی را با نمک و فلفل میخورند، هضم آن را آسانتر میکنند ولی در مقابل، خاصیت ملین آن را کم میکند.
گوشت طالبی را اگر روی سوختگیهای سبک و سطحی یا ورم پوست بگذارند، آن را تسکین داده و شفا میبخشد.
تخم طالبی یا گرمک با تخم کدو و تخم خیار جزء تخمهای خنک بوده و برای تسکین و نرم کردن سینه و رفع اگزما مصرف میشود.
فراموش نکنید مصرف زیاد دستنبو، طالبی و گرمک برای بیماران دیابتی، ورم روده و سوءهاضمه ضرر دارد و موجب نفخ روده، معده و درد معده میشود.
همچنین بهتر است گرمک و طالبی را قبل از هر غذای اصلی بخورید چرا که همراه با غذا باعث سوء هضم شدید میشود.
دانشمندان با تحقیق بر پوست میوههایی مثل خربزه و طالبی دریافتهاند که پوست این میوهها میتواند منبعی برای مسمومیت غذایی باشد، از این رو شستن کامل میوهها بسیار توصیه میشود.
............................................................................ انجمن ناجی