آیا می دانید کدام روغن های کمتر در اثر حرارت آسیب می بینند و خواص اولیه خود را حفظ می کنند؟روغن های مایع خوراکی دارای نقطه دود بالاتری نسبت به چربی های حیوانی هستند. نقطه دود یک روغن، درجه حرارتی است که در آن، روغن شروع به تجزیه شدن می کند و دود آشکاری از آن بلند می شود. اگر روغن خیلی داغ شود (یعنی درجه حرارت آن بیش از نقطه دود شود)، ماده ای به نام آکرولئین تولید می کند که ماده ای سرطان زا است و بوی تند نامطلوبی دارد.
اگر شما نقطه دود انواع روغن ها را بدانید، هنگام خرید در پول تان صرفه جویی می شود، زیرا هر چقدر نقطه دود روغن بالاتر باشد ، دفعات بیشتری می توان از آن استفاده کرد.
اگر نقطه دود روغن انتخابی شما بیش از 190 درجه سانتی گراد باشد (190 درجه، دمای مطلوب سرخ کردن است) مناسب است، ولی اگر کمتر از 190 درجه باشد، بعد از یک بار سرخ کردن، غیرقابل مصرف می شود.
در کل هر چقدر نقطه دود یک روغن بالاتر باشد، می توان چند بار آن را حرارت داد، بدون آنکه اثرات بدی داشته باشد.نقطه دود انواع روغن های مایع : نوع روغن مایع نقطه دود (درجه سانتی گراد) روغن گلرنگ 265 روغن آفتابگردان 264 روغن سویا 241 روغن کانولا 238 روغن ذرت 236 روغن بادام زمینی 231 روغن کنجد 215