یک رژیم غذایی غنی از پسته به خوبی این پتانسیل را دارد که با سرطان مقابله کند.
رژیم غذایی که با مصرف روزانه پسته همراه باشد، می تواند به کاهش خطر بروز سرطان ریه و سایر سرطان ها کمک کند.
بر اساس مطالب منتشر شده، ویتامین E در برابر انواع سرطان از بدن محافظت می کند. مصرف نوعی ویتامین E به نام گاما- توکوفرول خطر بروز سرطان ریه را کاهش می دهد و پسته منبع بسیار خوبی برای این نوع ویتامین است (گردآوری : انجمن ناجی) خوردن مقدار زیادی از آن می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.
پسته با پایین آوردن مقدار کلسترول خون و فراهم آوردن مقدار زیادی آنتی اکسیدان که در محصولات گیاهی وجود دارد، برای تامین سلامت قلب نیز شناخته شده است (گردآوری : انجمن ناجی) یک رژیم غذایی غنی از پسته به خوبی این پتانسیل را دارد که با سرطان مقابله کند.
بر اساس مطالعات اپیدمیولوژی، گاما- توکوفرول که در پسته به وفور یافت می شود در برابر سرطان پروستات نیز از بدن محافظت می کند. سایر غذاهایی که منبع غنی از ویتامین E هستند عبارتند از بادام زمینی، گردو، سویا و ذرت.
متخصصان آمریکایی، در رژیم غذایی غنی از ویتامین E که در هفته سه یا چهار بار از پسته استفاده می شود، افزایش چشمگیر انرژی را در مقایسه با رژیم های کنترل وزن مشاهده کردند.
با مصرف پسته، کنترل کلسترول ناشی از مصرف ویتامین E به طور چشمگیری نسبت به ابتدای رژیم مشاهده می شود. پسته یکی از آجیل های بسیار مفید است و مصرف ۵۷ گرم از آن به صورت روزانه می تواند در مقایسه با رژیم معمولی خطر بروز سرطان را بدون تغییر در شاخص وزن بدن کاهش دهد.
بر اساس تحقیقی که توسط انجمن تغذیه امریکا در سال 2012 انجام شد، پسته تنظیم کننده ترکیب میکروبی دستگاه گوارش است (گردآوری : انجمن ناجی)
این مطالعه نشان داد که پسته سطح باکتری های مفید موجود در دستگاه گوارش را تغییر داده و از این طریق سلامت این سیستم را بهبود می بخشد.
میکروب های مجرای گوارش نقش مهمی در سلامت میزبان یعنی انسان ایفا می کنند. اصلاح این محیط میکروبی برای حفظ سلامت دستگاه گوارش و همچنین سلامت کلی بدن ضروری است و بر اساس مطالعات، پسته با این مکانیسم به سلامت دستگاه گوارش کمک قابل توجهی می کند.
پسته ترکیبات ضروری مورد نیاز دستگاه گوارش را تامین می کند
پسته دارای خواص پری بیوتیک است (گردآوری : انجمن ناجی) پری بیوتیک ها ترکیبات غذایی غیر قابل هضم مانند فیبرهای غذایی هستند که در مجرای گوارش باقی مانده و به عنوان منبع غذایی باکتری های روده به مصرف می رسند.
غذاهای با خواص پری بیوتیک رشد و یا فعالیت باکتری های سودمند دستگاه گوارش را افزایش داده و با بهبود تعادل میکروبی روده بزرگ، تاثیرات مثبتی بر سلامت بدن دارند. پسته همچنین حاوی ترکیبات شیمیایی ویژه ای است که تعادل میکروبی روده را بهبود می بخشند.
برای بررسی ارتباط بین ترکیبات پری بیوتیک موجود در پسته و سیستم گوارش، تحقیقی انجام شد که در آن 16 فرد سالم به صورت تصادفی انتخاب شدند و به 3 گروه تقسیم گردیدند. رژیم غذایی گروه اول فاقد پسته، گروه دوم حاوی روزانه 1.5 انس (42.5 گرم) و گروه سوم حاوی 3 انس (85 گرم) پسته یا بادام بود.
به منظور ارزیابی ترکیب باکتری های روده، نمونه مدفوع افراد شرکت کننده مورد بررسی قرار گرفت. همچنین مقادیر باکتری اسید لاکتیک و بیفیدوباکتر نیز تعیین گردید. این باکتری ها دو گروه از میکروارگانیسم های زنده موجود در مجرای گوارش هستند که در تجزیه ترکیبات غذایی نقش دارند.
نتایج این تحقیق نشان داد که بعد از 19 روز، در افرادی که 85 گرم پسته (معادل 147 عدد پسته یا 2 واحد) مصرف کرده بودند، باکتری های مفید روده افزایش پیدا کردند. همچنین مشخص شد که تاثیر پسته در بهبود تعادل میکروبی روده از بادام قوی تر است (گردآوری : انجمن ناجی) بنابراین می توان گفت که مغزها به ویژه پسته به دلیل دارا بودن فیبر و سایر ترکیبات پری بیوتیک نقش مهمی در بهبود تعادل میکروبی روده ایفا می کنند.
1 انس (28.35 گرم) پسته معادل 49 عدد پسته و حاوی 160 کالری انرژی می باشد که 3 گرم فیبر (12 درصد مقدار توصیه شده روزانه) را تامین می کند. فیبر موجود در این مقدار پسته از فیبر 1 واحد نان گندم (یک کف دست نان) بیشتر است (گردآوری : انجمن ناجی) همچنین پسته منبع خوب ویتامین B6، مس، منگنز، فسفر و ویتامین B1 (تیامین) می باشد.