-1 ادویههای تشكیلدهنده كبسه را با هم مخلوط كرده و كنار بگذارید. كره را روی شعله متوسط در یك قابلمه بزرگ داغ كرده و پیاز و سیر را 5 دقیقه در آن تفت دهید تا پیاز نرم شود. سیر را در یك دقیقه آخر اضافه كنید. تكههای مرغ را داخل روغن قرار داده و تفت دادن را 10دقیقه دیگر ادامه دهید تا مرغ برشته شود. رب گوجهفرنگی را اضافه كرده و 2 دقیقه دیگر تفت دهید.
-2 كنسرو گوجهفرنگی را با هویج، میخك، جوز هندی، زیره، تخمگشنیز و ادویه كبسه مخلوط كنید. پس از 2 دقیقه تفت دادن، آب جوش و قرص عصاره مرغ را اضافه كرده و با در بسته یك ساعت بپزید تا كاملا پخته شود.
-3 برنج شستهشده را آبكش كرده و به مرغ اضافه كنید. اگر آب آن كم بود، كمی آب جوش به آن اضافه كرده و 2 تا 3 قاشق چایخوری نمك به آن بیفزایید. از این مرحله به بعد مانند كته عمل كنید و هنگامی كه آب غذا تبخیر شد، شعله را كم كرده و با در بسته 30 دقیقه آن را دم كنید، سپس كبسه را كشیده و سرو كنید.
نكات آشپزی:
1- در كبسه سنتی از یكچهارم پیمانه كشمش پلویی استفاده میشود.
2- میتوانید رب گوجهفرنگی را حذف كرده و 2 قاشق چایخوری زردچوبه به جای آن اضافه كنید.