۱- برای پخت گوشت قرمز از ابتدا آب سرد بـه آن اضافه بکنید و در انتها طبخ بـه آن نمک بیفزایید. ۲ - برای پخت گوشت سفید ابتدا آب گرم بـه آن اضافه بکنید و نمک را همان اول بـه غذا بیفزایید. ۳ - برای این که برنج شمـا بهتر قد بکشد و دانه باشد ۲۴ ساعت قبل از پخت، برنج را بـا آب ولرم بشویید و بعد ۲ تـا ۳ سانتیمتر روی آن را آب بریزید. برای هر کیلو، نصف لیوان نمک که بهتر است از نوع سنگ نمک باشد بـه برنج خیس کرده اضافه بکنید . وقت پخت برنج وقتی که برنج در حال جوشیدن کامل است میزان ی آب خنک بـه برنج اضافه بکنید و بـه اصطلاح بـه برنج شوک دهید. این کار باعث قد کشیدن برنج میشود. ۴ - در انتها برای این که خورش شمـا بـه روغن بیفتد در انتها پخت یک تکه یخ بـه خورش اضافه بکنید . این کار باعث میشود روغن خورش روی آن جمع شود.