- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
نوشیدنی های فصل گرم
(فصل بهار)
Drinks - of - the - spring (1)
در فصلهای گرم سال، تعریق بدن بالا میرود و آب بیشتری دفع میشود. البته تعریق به شرطی که طبیعی باشد، مفید است و باعث میشود تعادل آب و الکترولیتها حفظ شود و بدن با مشکلی روبه رو نشود
لازم است در فصل تابستان مرتب با مصرف آب و میوهها، مایعات از دست رفته را جبران کنیم. تجربه نیز نشان داده است که مصرف برخی شربتها یا عرقیات میتواند آب کافی به بدن برساند تا مشکل کم آبی به حداقل رسیده و فرد دچار گرمازدگی و عطش نشود. در میان آنها ۵ نوشیدنی وجود دارد که بیشترین تأثیر را دارند پس برای آشنایی بیشتر با آنها، ادامه همین مطلب را مطالعه کنید.
۱٫ شربت آبلیمو
Drinks - of - the - spring (2)
یکی از شربتهایی که از قدیم در فصل گرم مورد مصرف قرار میگرفته، شربت آبلیمو است (گردآوری : انجمن ناجی)
پایه اصلی این شربت، عصاره لیموترش است که با آب رقیق میشود و همراه مقدار کمی قند یا شکر مورد مصرف قرار میگیرد.
آبلیمو را به تنهایی نباید مصرف کرد زیرا آبلیموی رقیق نشده روی مینای دندان تأثیر میگذارد و باعث تخریب آن میشود. بنابراین بهتر است چه در غذا و چه در سالاد حتماً قبل از استفاده، آبلیمو را رقیق کنید.
جالب است بدانید که شربت آبلیمو جلوی گرمازدگی و عطش را میگیرد و مصرف آن در ماههای گرم و در مسافرتها، به خصوص مسافرتهای دریایی، بسیار مناسب است (گردآوری : انجمن ناجی)
شربت آبلیمو زیانی ندارد و مصرف آن در هر سنی توصیه میشود.
آبلیمو خواص متعدد دیگری هم دارد که عبارتند از ضد تصلب شرایین، کاهشدهنده کلسترول، ضد برخی سموم از جمله تریاک، ضدتب و ضد کمبود ویتامین C.
۲٫ خاکشیر
Click this bar to view the full image.
Drinks - of - the - spring (3)
شربت دیگری که خاصیت ضد عطش و گرمازدگی دارد، خاکشیر است (گردآوری : انجمن ناجی) از قدیم به تجربه از شربت آن با آب سرد و کمی شکر در نواحی گرم به خصوص در فصل تابستان برای رفع عطش استفاده میکردهاند.
درباره خاکشیر باید اضافه کنیم که روی دانه آن موادی به نام لعاب وجود دارد. لعاب میتواند چند برابر وزن خود آب جذب کند و متورم شود و به شکل ژله درآید.
به این ترتیب، وقتی خاکشیر با آب مخلوط و کمی شکر هم به آن اضافه میشود، هم خوشمزه خواهد بود و هم لعاب آن منبعی برای آب بدن است (گردآوری : انجمن ناجی)
نباید فراموش کرد که هر دانه خوراکی که مانند خاکشیر لعاب داشته باشد، میتواند به همین شکل عمل و کمبود آب بدن را جبران کند.
۳٫ تخم شربتی
Drinks - of - the - spring (4)
جالب است بدانید که تخم شربتی دانه گیاه ریحان خوراکی است (گردآوری : انجمن ناجی) این دانهها درشتتر از خاکشیر و سیاه رنگ هستند.
وقتی تخم شربتی داخل آب ریخته میشود، روی آن لایهای ژلهای تشکیل خواهد شد. شربت آن ضد گرمازدگی و ضد عطش است و میتوان گفت تخم شربتی و خاکشیر تقریباً خواص یکسانی دارند.
در ضمن، خاکشیر و تخم شربتی خاصیت مسهل و ملین داشته و مصرف آنها برای جلوگیری از یبوست که در تابستان شایع میشود، مناسبتر است (گردآوری : انجمن ناجی)
۴٫ عرق بیدمشک
Drinks - of - the - spring (5)
بیدمشک نوعی بید است ولی این درخت در اول بهار و قبل از آنکه برگ بدهد، گلهای زیبا و خوشبویی دارد. عرق بیدمشک از گلهای این نوع بید که در ارومیه بسیار زیاد است، تهیه میشود.
گلاب که همان اسانس گل محمدی است، خواص دارویی زیادی دارد، از آن جمله میتوان به ضد اسهال، ضد التهاب، افزایشدهنده میل جنسی، ضد نفخ، مقوی قلب، خلطآور، مقوی معده و اشتهاآور بودن آن اشاره کرد
گاهی از عرق بیدمشک بدون رقیق کردن استفاده میشود که خواصی نظیر تقویتکننده، آرامبخش، ضد گرمازدگی و مقوی قلب دارد. گاهی نیز به صورت شربت آن را رقیق و مقداری شکر به آن اضافه میشود.
عرق بیدمشک علاوه بر ضد عطش بودن، خاصیت آرامبخشی و تقویت قلب نیز دارد و مطالعههای اخیر خواصی را که از قدیم به تجربه به آن نسبت میدادند، از نظر علمی به اثبات رساندهاند.
۵٫ گلاب
Drinks - of - the - spring (6)
گلاب در حقیقت نوعی عرق گیاهی است که از گلبرگهای چند نوع گل محمدی تهیه میشود. گلاب ایرانی که به ویژه در ناحیه قمصر کاشان تهیه میشود، بسیار معروف است (گردآوری : انجمن ناجی) گلاب که همان اسانس گل محمدی است، خواص دارویی زیادی دارد، از آن جمله میتوان به ضد اسهال، ضد التهاب، افزایشدهنده میل جنسی، ضد نفخ، مقوی قلب، خلطآور، مقوی معده و اشتهاآور بودن آن اشاره کرد.
در ضمن، گلاب به برخی محصولات مثل فالوده، بستنی یا برخی شربتها افزوده میشود. گاهی نیز خود گلاب به شکل رقیق به حالت شربت به مصرف میرسد. این مایع در عین حال که خواص نامبرده را دارد در پیشگیری از عطش و گرمازدگی هم موثر است (گردآوری : انجمن ناجی)
غیر از این ۵ نوشیدنی، در فصل تابستان از بقیه میوهها هم برای تأمین آب بدن میتوان کمک گرفت. طالبی، خربزه و هندوانه جلوی گرمازدگی و عطش را میگیرند و آلبالو، هلو و آناناس نیز از میوههایی هستند که هم به شکل طبیعی و هم به شکل عصاره و رقیقشده میتوانند در روزهای گرم تابستان مفید باشند.
++++++++++++
نوشیدنی های فصل گرما
در فصل تابستان بیشتر از فصلهای دیگر سال تمایل به نوشیدن انواع و اقسام آبمیوهها و نوشیدنیهای خنک داریم و بیش از هر فصل دیگری از این نوشیدنیها در سبدغذایی خود قرار میدهیم.
نوشیدنیهایی که به صورت طبیعی یا صنعتی آنها را تهیه و از آن برای افزایش رطوبت و کاهش دمای بدنمان استفاده میکنیم اما علاوه بر این نوشیدنیها که قالب آنها از آبمیوه و عصاره انواع و اقسام میوههای تابستانی تهیه میشود، میتوانید از عرقیات گیاهی نیز بهره ببرید. تهیه شربت از عرقیات گیاهی علاوه بر آنکه میتواند از عطش و دمای بدنتان بکاهد، میتواند فواید متعددی برای سلامت جسم و روح شما داشته باشد.
در روزهای باقیمانده از تابستان این شربتهای گیاهی را در کنار اعضای خانواده تهیه کرده و تابستانی خنک و سالم را با عرقیات گیاهی تجربه کنید.
به نوزادتان شير ميدهيد
رازيانه را فراموش نكنيد
به گفته درمانگران طب سنتي خانمهايي كه در دوران شيردهي قرار دارند و به نوزادشان شير ميدهند با نوشيدن عرق رازيانه يا دمنوش تهيه شده از گياه رازيانه ميتوانند به ازدياد ميزان شير خود و تغذيه بهتر نوزادشان اميدوار باشند. توجه داشته باشيد كه عرق رازيانه از جمله عرقهاي گياهي با طبع گرم است كه مصرف بيش از اندازه آن توسط افراد گرم مزاج توصيه نميشود، بنابراين بهتر است براي استفاده از خواص اين عرق گياهي حتما با متخصص طب سنتي ملباسمو كنيد.
اين عرق گياهي علاوه بر اين در درمان سنگ كليه و مثانه و همينطور كاهش دردهاي قاعدگي در زنان توصيه شده است (گردآوری : انجمن ناجی)
گرما بدخلقتان ميكند
بهارنارنج بنوشيد
درمانگران طب سنتي خواص مختلفي براي عرق بهارنارنج نام بردهاند. اين درمانگران نوشيدن يك ليوان عرق بهارنارنج را در طول روز بهترين روش براي تقويت اعصاب و قلب ميدانند و بر اين باورند كه نوشيدن اين عصاره گياهي در صورتي كه طبيعي و خالص باشد ميتواند آرامشبخشترين داروها و خوراكيهاي طبيعي در جهان باشد. در روزهاي گرم تابستان كه دماي هوا بالا ميرود و ميزان تعريق بدن زياد ميشود، خلق و خوي بسياري از آدمها تحت تاثير قرار ميگيرد و تند ميشود. براي پيشگيري از اين حالت توصيه ميكنيم هر روز عصر نصف ليوان عرق بهارنارنج را با نصف ليوان آب و 2 قطعه يخ مخلوط كنيد و آن را با يك قاشق سكنجبين شيرين كرده و ميل كنيد. نوشيدن عرق بهارنارنج علاوه بر تقويت اعصاب ميتواند به تسكين و دردهاي ناشي از نفخ معده كمك كند.
متابوليسم بدنتان كند است
زيره سبز را در برنامه غذايي بگنجانيد
اگر در گروه افرادي قرار داريد كه به دليل متابوليسم و سوختوساز كندي كه دارند روند هضم و جذب مواد غذايي در آنها كند است، به شما توصيه ميكنيم مصرف دانهها و عرق زيره سبز را به برنامه غذايي خود اضافه كنيد. زيره سبز علاوه بر آنكه متابوليسم بدن را بالا ميبرد و به سوخت و ساز بهتر مواد غذايي در بدن كمك ميكند، اثر ضدچاقي دارد و ميتواند به خوبي موجب شكستن سلولهاي چربي و كاهش وزن بدن شود. افرادي كه زيره سبز را يك تا دو بار در طول هفته مصرف كنند علاوه بر اين خواص ميتوانند از خاصيت بادشكن و پيشگيري از تنگي نفس آن بهره بگيرند.
در روزهای گرم تابستان به ویژه روزهایی که مجبورید زیر نور و تابش خورشید به محل کار بروید یا برای خرید از خانه خارج شوید، حتما شربت خاکشی بنوشید. نوشیدن شربت خاکشی که با مقداری گلاب و شکر طعمدار شده باشد، تاثیر زیادی در کاهش حرارت بدن، تسکین سردرد، بی حالی و سرگیجه ناشی از گرما دارد. این شربت علاوه بر این مقوی معده و هاضمه بوده و در رفع التهابهای کلیه و مجاری آن بسیار موثر است (گردآوری : انجمن ناجی) ميتوانيد اين شربت را با تركيب آب و عرق شاهتره فراهم كنيد و حتي از آب و عرق بهارنارنج نيز براي بهبود طعم و خواص درماني اين عرق استفاده كنيد.
گاز معده اذيتتان ميكند
عرق درماني كنيد
مردان و زنان زيادي وجود دارند كه بلافاصله بعد از مصرف مواد غذايي دچار تورم و گاز معده ميشوند و اين مسئله بر زندگي آنها تاثير منفي ميگذارد بهگونهاي كه درد ناشي از دلپيچه و مشكلات جانبي آن هر بار بعد از مصرف وعدههاي غذايي به ويژه غذاهايي كه در آن مواد نفاخ وجود دارد، دچار مشكل ميشوند. عرق نعناع از آن دست نوشيدنيهاي گياهي و دارويي است كه ميتواند تاثير مستقيمي بر عملكرد معده و دستگاه گوارش و پيشگيري از ابتلا به گاز معده و دلپيچه داشته باشد.
اگردر تابستان ضعف ميكنيد
عرق شويد بخوريد
بسياري از مردم به ويژه افرادي كه طبع و مزاج گرم و خشك دارند با شروع فصل تابستان دچار ضعفها و سردردهايي ميشوند كه اصليترين و مهمترين عامل آن گرماي هوا و تابش مستقيم نور خورشيد است (گردآوری : انجمن ناجی) اگر در گروه اين افراد قرار داريد، ميتوانيد همراه با وعدههاي غذاييتان شربت عرق شويد بخوريد. براي تهيه اين شربت كافي است نصف ليوان عرق شويد را با نصف ليوان آب و يك قاشق غذاخوري سكنجبين تركيب و آن را در انتهاي هر وعده غذايي ميل كنيد. نوشيدن اين عرق گياهي علاوه بر پيشگيري از ضعف عمومي بدن ميتواند به هضم و جذب بهتر مواد غذايي كمك كند و با تقويت معده و دستگاه گوارش توان و انرژي بدن افراد را در تابستان تقويت كند. http://najiforum.ir/thread-23279.html درد معده داريد
روزي يك فنجان عرق نسترن بنوشيد
درمانگران طب سنتي بر اين باورند كه نوشيدن روزانه يك فنجان عرق نسترن ميتواند تاثير زيادي در پيشگيري از ابتلا به ناراحتيها و اختلالهاي دستگاه گوارش به ويژه بيماريهاي معده، كليه و روده داشته باشد. افرادي كه به تجويز متخصص طب سنتي نوشيدن يك فنجان عرق نسترين طبيعي و خالص را به برنامه غذايي روزانهشان اضافه كنند، ميتوانند به سادگي از ابتلا به كرم روده، درد معده و تشكيل سنگ و بلور در كليههايشان آسوده خاطر باشند. علاوه بر اين نوشيدن عرق نسترن و دمنوش تهيه شده از گياه خشك شده نسترن ميتواند علاوه بر رفع سردي بدن به درمان اسهالهاي رايج در فصل تابستان كمك كند.
هرگز این نکات را فراموش نکنید
* نگهداری از عرق و شربت گیاهی شرایط خاصی دارد که در صورتی که این شرایط رعایت نشود خواص این نوشیدنیها تحت تاثیر آن کم شده یا بهطور کلی از بین میرود.
*بهترین روش برای نگهداری از عرقیات گیاهی قرار دادن آنها در ظروف شیشهای تیرهرنگ یا آلومینیومی است به گونهای که در آنها به طور کامل بسته شود.
* برخی عرقیات مانند گلاب و هل در مقابل نور خورشید و گرما عطر و خاصیت خود را از دست میدهند بنابراین سعی کنید این عرقیات را دور از تابش خورشید و در مکانی خنک قرار دهید.
* عرقیات متناسب با شرایطی که تهیه و تولید میشوند از يك تا 3 سال تاریخ مصرف دارند، بنابراین هنگام مصرف عرقیات گیاهی به تاریخ انقضاي آنها دقت کنید.
* از نگهداری عرقیات گیاهی در مکانهای گرم و مرطوب پرهیز کنید. این مکانها خاصیت عرقیات را از بین میبرند.
* برای مصرف عرقیات تلخ مانند عرق نعناع، عرق بید یا عرق کاسنی و کم کردن میزان تلخی آن از عسل، نبات، سکنجبین یا کمی آبمیوه استفاده کنید.
نوشیدنی ها، بخش مهمی از مواد غذایی مورد نیاز روزانه ما را تشکیل می دهند. آشامیدنی ها از خواص ویژه ای برخوردار بوده و تأثیر خاصی بر روی کلیه سیستم بدن می گذارند.همانگونه که انتخاب یک نوشیدنی به جا و مغذی ، تأثیر مطلوبی در بهبود سلامت شخص دارد، عدم توجه در انتخاب آن زیان های فراوانی را در بر خواهد داشت. انتخاب آشامیدنی ، باید با نوع آب و هوا تناسب داشته باشد. نوشیدنی سرد در سرما و نوشیدنی گرم در گرما لذت بخش نیست، زیرا نوشیدنی ها موجب تغییر درجه حرارت پوست می شوند. هنگامیکه احساس سرما می کنیم، رگهای زیر پوستی
منقبض می شوند. یک نوشیدنی گرم موجب انبساط رگهای خونی مزبور شده و خون بیشتری را به طرف پوست می راند در نتیجه شخص احساس گرما می کند. عکس این عمل با آشامیدن نوشیدنی های خنک اتفاق می افتد. استفاده از آشامیدنی های تهیه شده از آب انواع میوه ها و سبزیهای فصل، از خواص ویژه ای برخوردار هستند و موجب نشاط روح و تقویت جسم می شوند.
همچنین شربت ها، آب و چایهای مختلف، نوشیدنی خوبی هستند. در صورتی که چای سیاه و یا قهوه دوست دارید، دو تا سه فنجان در روز برای یک فرد بالغ و سالم مشکلی ندارد. البته این دو فنجان چای و یا قهوه را نباید جزء 5/1 تا 2 لیتر مایعات حساب کنید، زیرا کافئین قهوه و چای ، بدن را تحریک می کند تا مایعات را دفع کند.
آب های معدنی، آب میوه ها و چای های گیاهی دارویی و یا آب معمولی گوارا توصیه می شود .
می توان آب های معدنی را با آب میوه ها مخلوط و مصرف کرد. با مصرف چای گیاهان دارویی ضمن اینکه تراز آبی بدن خود را تنظیم می کنید از مزایا و ترکیبات آنها نیز برای هضم غذا و سایر اعضاء بدن استفاده کنید