انجمن علمی عمومی ناجی

نسخه‌ی کامل: نکات مهمی در مورد آشپزی و خانه داری
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.

نکات مهمی در مورد آشپزی و خانه داری

▪ برای حفظ سفیدی برنج ، هنگام پخت چند قطره آب لیمو به آب برنج اضافه کنید.


▪ بهترین روش باز شدن یخ ماهی، قرار دادن ماهی در درون شیر است (گردآوری :‌ انجمن ناجی) شیر طعم یخی ماهی را از بین می برد و به آن طعم تازگی می دهد.


▪ برای جلوگیری از پاشیدن کیک همراه با میوه خشک و یا کشمش، آن ها را کمی در آرد آغشته کنید و سپس به مایه کیک اضافه کنید.


▪ افزودن نمک به گوشت خام قبل از پخت، طعم آن را از بین می برد در حالی که افزودن کمی نمک به ماهی قبل از پخت به طعم آن می افزاید.


▪ هنگام تفت دادن سبزی یا گوشت، در پایان کار مقدار کمی شکر، عسل یا آب میوه را اضافه کنید تا لعاب داده و طعم آن بهتر شود.


▪ ادویه جوز هندی را در آخر به غذا اضافه کنید زیرا حرارت، طعم آن را از بین می برد.


▪ هنگامی که کاهو را برش می زنید، استفاده از چاقو باعث تغییر رنگ گوشه های برش خورده کاهو می شود بنابراین کاهو را با دست تکه کنید.


▪ قبل از کباب کردن غذا، سیخ کباب و دستگاه کباب پز را چرب کنید.


▪ استفاده از قاشق شیاردار هنگام ریختن مایه کیک در قالب مانع ایجاد حباب می شود.


▪ افزودن یک قاشق مرباخوری سرکه به روغن هنگام سرخ کردن دونات مانع جذب روغن می شود.


▪ برای تازه شدن سبزی آن را در آب سرد حاوی کمی آب لیمو بخوابانید.


▪ ۶ دانه سیر له شده و کمی جعفری را به ۱۱۵ گرم کره اضافه کنید و به شکل تنه درخت درآورید . کره را در پلاستیک بپیچید و در فریزر قرار دهید. از این کره می توان در گوشت، سبزی و یا برای روی نان استفاده کرد.


▪ هنگام استفاده از کره در پخت، کمی روغن به آن اضافه کنید تا کره نسوزد.


▪ برای آب پز کردن تخم مرغ، آن ها را در آب جوش قرار دهید و سپس حرارت را کم کنید. این روش مانع ترک خوردگی پوسته تخم مرغ خواهد شد.


▪ اگر قصد دارید ماهی را بیش از یک روز فریز کنید، آن را کاملا با نمک و زردچوبه آغشته و بعد فریز کنید.


▪ برای جلوگیری از حمله حشرات، به ظرف حبوبات چند دانه میخک اضافه کنید.


▪ برای افزودن ماندگاری قهوه، آن را در یک ظرف دردار و سپس در یخچال قرار دهید.


▪ سفیده تخم مرغ یخ زده بهتر کف می کند.


برای جلوگیری از ورود مورچه به منزل به نکات زیر توجه کنید:

▪ خیار به ویژه خیار تلخ را جلوی راه آن ها قرار دهید. مورچه ها از خیار متنفرند.


▪ کمی سرکه سفید به مکان هایی که محل عبور مورچه است بپاشید.


▪ با مخلوطی از یک لیوان آب و یک لیوان سرکه سیب پنجره ها را تمیز کنید تا مورچه ها را دور نگه دارد.


▪ برگ های خشک نعناع را در مسیر مورچه ها قرار دهید.


▪ مورچه ها از مسیری که دارچین، آب لیمو، پودر قهوه و فلفل پاشیده شده باشد عبور نخواهند کرد.


▪ در ترک های دیوار سیر قرار دهید تا مورچه ها را دور نگه دارد.

اگر کفش یا لباس جیر شما با چربی لک شده، برای پاک کردن لکه چربی می‌توانید از سرکه بی‌رنگ یا نوشابه گازدار بی‌رنگ استفاده کنید. به این ترتیب که محل لکه را با برسی نرم یا یک مسواک به نوشابه یا سرکه آغشته کرده و به آرامی لکه چربی را پاک کنید. برای آن که حالت جیر کفش یا لباس شما به حالت اولیه برگردد، با برس مخصوص جیر محل لکه را کمی برس بزنید.
برای تازه ماندن کیک و شیرینی می‌توانید آنها را در ظرفی پلاستیکی گذاشته که یک تکه نان تازه یا نصف سیب درختی در آن قرار دارد. رطوبت موجود در نان و سیب باعث تازه ماندن شیرینی و کیک می‌شود.
برای این‌که موقع پاک کردن ماهی، لیزی آن از بین برود به دستانتان کمی نمک بزنید. همچنین برای این‌که بعد از سرخ کردن ماهی بوی آن در تابه نماند مقداری سرکه و آب در ظرف بریزید و آن‌ را به مدت چند دقیقه بجوشانید. با این کار بوی ماهی از بین می‌رود.
اگر روی فرشتان چای ریخت، بلافاصله روی لکه چای ماست بریزید و بگذارید بماند تا رنگ چای را از بین ببرد.
اگر هنگام آشپزی، خورش شما قدری شور شد نگران نشوید. کافی است یک سیب‌زمینی را پوست‌کنده و داخل خورش بیندازید. سیب‌زمینی نمک غذا را به خود گرفته و طعم غذا بهتر می‌شود. البته دقت کنید بعد از طبخ غذا آن سیب‌زمینی را دور بیندازید.
بعضی وقت‌ها هر چقدر کاهو و کلم را بشوییم باز هم حشراتی در آن باقی می‌ماند؛ حشراتی سمج که حتی بعد از این همه شستن باز هم زنده هستند. در این مواقع می‌توانید ظرفی را پر از آب کنید و چند قاشق چایخوری نمک یا سرکه در آن بریزید و بگذارید کاهو یا کلم ۱۵ دقیقه در آن بماند. سپس آنها را بیرون آورده و آبکشی کنید.
لباس‌های تیره بعد از هر بار شستشو معمولا بور می‌شوند و شفافیت روز اول را نخواهند داشت. برای این‌که لباس‌های تیره شما کدر و بور نشود، می‌توانید یک فنجان سرکه سفید را در ظرفی که آب سرد و مایع شوینده در آن است مخلوط کرده و لباستان را در آن خیس کنید. بعد از گذشت ۳۰ دقیقه آن را بشویید. سرکه سفید مانع بور و کدر شدن لباس‌های شما می‌شود.
اگر یادتان رفت و فلفل غذای شما زیاد شد، با این غذای تند چه کار می‌کنید؟ برای از بین بردن تندی غذا، آب یک عدد لیمو ترش تازه را گرفته و داخل غذا بریزید. با این کار طعم تند غذا کاهش می‌یابد.
تا به حال دقت کرده‌اید وقتی نمک رطوبت می‌گیرد به راحتی از نمکدان بیرون نمی‌آید؟ بنابراین برای این‌که نمک در نمکدان مرطوب نشود و راحت‌تر خارج شود چند دانه برنج خشک داخل نمکدان بگذارید.
برای از بین بردن لکه چسب، می‌توانید از سرکه استفاده کنید. پارچه‌ای را آغشته به سرکه کرده و روی محل لکه بگذارید تا تمام آن را بگیرد. بعد از مدتی می‌توانید به راحتی چسب را از بین ببرید.

http://najiforum.ir/thread-3110.html
لینک مرجع