انجمن علمی عمومی ناجی

نسخه‌ی کامل: مبارزه با آلودگی هوا با تعطیلی مدارس !
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
[تصویر:  najiforum_22_15tatili.jpg]
[تصویر:  najiforum_22_15tatili.jpg]

د محسن طباطبایی مزدآبادی با انتقاد از بی توجهی دستگاه‌ها در مدیریت آلودگی هوا، گفت: متاسفانه تنها وقتی میزان غلظت آلاینده ها به مرز هشدار می‌رسد، مساله آلودگی هوا به اولویت دستگاه‌ها تبدیل می‌شود، در حالی که سیاست های مقطعی تنها مسکن شرایط بحرانی هستند.

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مغفول در زمینه آلودگی هوا، تبعات سنگین اقتصادی آن برای کلان شهرهاست، خاطرنشان کرد: در سال 2013 تبعات اقتصادی آلودگی هوا در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه (OECD) به رقم 2.3 هزار میلیارد دلار رسیده و در کشور چین نیز این عدد حدود 1.6 هزار میلیارد دلار برآورد شده است (گردآوری :‌ انجمن ناجی)

وی افزایش هزینه بخش‌های سلامت، بهداشت و درمان، تعطیلی بنگاه‌های اقتصادی و مراکز خدماتی و آثار منفی اجتماعی آلودگی هوا را از جمله مولفه‌هایی دانست که در بالابردن تبعات اقتصادی آلودگی هوا نقش دارند و گفت: در کلان شهر تهران در روزهای آلوده میزان مرگ و میر از 150 نفر به 180 تن افزایش می یابد و این به معنای از دست دادن منابع انسانی به عنوان باارزش ترین سرمایه های کشور است (گردآوری :‌ انجمن ناجی)

طباطبایی به نتایج پژوهش دانشگاهی در زمینه برآورد هزینه‌های ناشی از آلودگی هوا در شهر تهران در سال 1390 اشاره و اظهار کرد: بر اساس این پژوهش که محققان دانشگاه تهران آن را انجام داده‌اند، سهم هزینه خارجی چهار آلایندهCO ،SO2 ،NOx و PM در شهر تهران، برای سال 1390 به تولید ناخالص داخلی ایران و تهران به ترتیب 0.18 و 0.71 درصد است (گردآوری :‌ انجمن ناجی)

نائب رئیس هیأت مدیره انجمن علمی اقتصاد شهری ایران میزان کل هزینه خارجی ناشی از چهار آلاینده در سال 1390 را تقریبا 1.5 برابر بوجه پیشنهادی وزارت علوم درهمان سال عنوان کرد و گفت: در این تحقیق هزینه خارجی مجموعه پولی است که بتواند صدمات ناشی از انتشار مواد آلاینده و گازهای گلخانه ای را جبران کند.

مدرس دانشگاه خوارزمی در پایان با بیان اینکه تعطیلی مدارس یا ادارات راه حل مشکل آلودگی هوا نیست بلکه صدمات اقتصادی و آموزشی بیشتری را به کشور وارد می کند، گفت: چندی پیش از سوی مقام معظم رهبری سیاست های کلی محیط زیست ابلاغ شده که دو بند آن صراحتا به مباحث محیط زیست شهری مرتبط است و می تواند به عنوان راهکار عبور از این شرایط قلمداد شود. 

بخش موضوعات مختلف انجمن ناجی
http://najiforum.ir/forum-109.html
تعطیلی مقابله با آلودگی هوا

شهر > محیط زیست - یک هفته از اتراق هوای ناسالم در تهران گذشت و اطلاعات رسیده نشان می‌دهد که بحران آلودگی هوای دیگری از امروز در انتظار تهران است (گردآوری :‌ انجمن ناجی)
در عين حال راهكارهاي موقت سال‌هاي اخير درخصوص تعطيل‌كردن ادارات، مدارس، صنايع آلاينده و زوج و فرد كردن تردد خودروها در كل شهر به‌دست فراموشي سپرده شده تا در فاصله 2باد و باران، تهران و 4 كلانشهر اراك، كرج، قزوين و اصفهان در روزهاي جاري شاهد آلودگي هواي فزاينده و بحراني باشند.

البته محمد رستگاري، معاون پايش و نظارت اداره كل حفاظت محيط‌زيست استان تهران ديروز درخصوص تشكيل جلسه اضطرار آلودگي هواي تهران، اظهار داشت: ساعت 8 صبح امروز (شنبه 28آذر) جلسه اضطرار آلودگي هواي تهران به‌دليل افزايش ميانگين ذرات معلق كمتر از 2.5ميكرون براي گروه‌هاي حساس و پايداري هوا تشكيل مي‌شود. به‌گفته وي پيش‌بيني هواشناسي در جهت پايداري هوا طي امروز و فردا مسئولان را براي تشكيل جلسه اضطرار ملزم ساخته است (گردآوری :‌ انجمن ناجی) اين درحالي است كه هفته گذشته شاخص آلودگي هوا به ميانگين 162رسيد اما اين كميته تشكيل جلسه نداد.

از 21 آذر هواي تهران 6 روز ناسالم براي گروه‌هاي حساس و يك روز ناسالم براي همه بوده و امروز نيز هوا براي همه ناسالم خواهد شد. ديروز (جمعه) به‌دليل حاكميت شرايط جوي پايدار در روزهاي گذشته و برودت هوا كه منجر به انباشت و تراكم آلاينده‌ها شد. شاخص آلودگي هوا روي عدد 148 قرار گرفت كه وضعيت ناسالم براي گروه هاي حساس جامعه است (گردآوری :‌ انجمن ناجی) همچنين پيش‌بيني‌ها حاكي از تداوم آلودگي هوا در روزهاي پيش‌رو و احتمال قوي قرار گرفتن هواي تهران در شرايط هشدار و شاخص بالاي 150است.

به گزارش شركت كنترل كيفيت هوا، شاخص كيفيت هواي ديروز ظهر براساس اطلاعات به‌دست آمده از ايستگاه‎هاي سنجش آلودگي هوا نشان​دهنده افزايش غلظت آلاينده‌ها به‌ويژه ذرات معلق در هواي تهران بود و شاخص ذرات معلق كمتر از 10ميكرون به 84(ديروز 69) و همچنين ذرات معلق كمتر از 2.5ميكرون به 148(ديروز 125) افزايش يافته است اما ميزان منواكسيدكربن در هواي تهران نسبت به روز گذشته كاهش يافت.

مريم نادري، مدير واحد پايش و پيش​بيني شركت كنترل كيفيت هوا در اين‌باره گفت: اگر شاخص كيفيت هوا از 150بيشتر شود، هوا در شرايط ناسالم براي همه افراد جامعه قرار مي‌گيرد و در واقع كيفيت هواي تهران از ظهر امروز با شاخص 148در مرز ورود به شرايط هشدار قرار گرفته است (گردآوری :‌ انجمن ناجی) براساس پيش​بيني​ها، با ادامه پايداري جوي در امروز و فردا، شاخص كيفيت هوا افزايش يافته و هواي تهران در شرايط ناسالم براي همه افراد جامعه (شرايط هشدار) قرار مي‌گيرد.

نادري با بيان اينكه تهران هم‌اكنون پديده وارونگي هوا را تجربه مي‌كند، ادامه داد: وارونگي، يك پديده طبيعي است كه در فصل‌هاي پاييز و زمستان رخ مي‌دهد و مانع از جابه‌جايي عمودي و پراكنش آلودگي هواي انسان‌ساخت مي‌شود. به گفته او، معمولا اين پديده در زماني كه شرايط پايدار جوي در منطقه حاكم و سرعت وزش باد و درجه حرارت زياد مي‌شود، رخ مي‌دهد و چند روز باقي مي‌ماند.

مدير واحد پايش و پيش‌بيني شركت كنترل كيفيت هوا همچنين درباره منبع آلودگي هواي تهران در روزهاي اخير گفت: بخش عمده آلاينده​هاي هوا ناشي از تردد خودروها درون‌شهري و در واقع توليد شهر تهران است و افزايش ترافيك هم مي‌تواند ميزان آلودگي را افزايش دهد چراكه در روزهاي سرد سال و نيز در زمان بارش برف و باران ميزان استفاده از خودروهاي شخصي افزايش مي‌يابد و به تبع آن ، آلاينده​هاي بيشتري توليد مي​شود.
لنگر به همین ارسالی( آلودگی هوا )

http://najiforum.ir/thread-24042.html
لینک مرجع