انجمن علمی عمومی ناجی

نسخه‌ی کامل: تغذیه در میانسالی
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
 تغذیه برای بهتر گذراندن دوران میانسالی نقش به سزایی دارد

ابتدا به عواملی می پردازیم که موثر در پیری زودرس هستند.
  
ابتدا گوشت.
  

با اطلاع از این که این ماده منبع کاملی از پروتئین و آهن است و هر شخصی احتیاج به خوردن آن دارد اما بدون شک مضرات گوشت قرمز بیش از مزایای آن است
  
چرا که گوشت قرمز حاوی مقدار زیادی فسفات است که مصرف بیش از حد آن موجب دفع کلسیم از استخوان ها می شود و علاوه بر آن امروزه تمامی گوشت های گاو و گوسفند و طیور با استفاده از هورمون ها به رشد زودرس دچار می شوند که این هورمون های مصنوعی و مانده های سمی باعث پیری زودرس می شود
   
و علا وه بر آن گوشت و لبنیات چرب محتوی مقادیر زیادی چربی هستند که رسوب آن چربی ها در رگ ها و جداره آن باعث تصلب شریان ها می شود.
اکثر ما دو برابر احتیاج بدن خود از پروتئین استفاده می کنیم و باید بدانیم که استفاده بیش از اندازه از گوشت ها، مواد شور و دودی باعث سرطانزایی هم می شود. 
   
غذاها
ی شور و دودی حاوی مقدار زیادی نیترات هستند که در بیماری های مزمن یک عامل موثر است (گردآوری :‌ انجمن ناجی)
هنر یک بانو برای تامین سلامت خود و خانواده اش باید استفاده از پروتئین کافی باشد.
  
پروتئین های غذایی ضعیف با ترکیب یک پروتئین غنی از غلات می تواند احتیاجات بدن را تامین کند.
یکی از بهترین این رژیم ها ترکیبات سبزیجات و غلات مثل لوبیا و سویا و کره بادام زمینی با نان گندم است که تعادل کامل را برقرار می کند.
  
استفاده فرآورده های لبنی یا گوشت و ماهی به میزان کم می تواند پروتئین مورد نیاز را تامین کند. استفاده از ماست و پنیر به صورت بدون چربی وکم چربی می تواند تا ۸۰ درصد پروتئین لازم را تشکیل دهد.
استفاده ماست کم چربی با همه میوه جات، سبزیجات خام و پخته یا سیب زمینی پخته ترکیبی است خوشمزه و پرخاصیت و سرشار از کلسیم و پتاسیم و در بعضی افراد کاهش دهنده اثرات کلسترول است (گردآوری :‌ انجمن ناجی)
  
جوانه گندم هرچند که از دسته غلات است از لحاظ پروتئین از بسیاری 
غذاهای نباتی غنی تر است و همچنین انواع جوانه ها حاوی مقدار زیادی از انواع ویتامین و مواد معدنی است (گردآوری :‌ انجمن ناجی)
   

یک یا دو قاشق سبوس گندم به اضافه سبزیجاتی مثل اسفناج، کلم و قارچ می تواند ترکیبی غنی از پروتئین و ویتامین باشد.
  
دانه ها مثل بادام و تخم آفتابگردان و بادام هندی و انواع لوبیا سرشار از پروتئین هستند.
   
اگر می خواهید از معجون پروتئینی استفاده کنید این مواد را با هم در مخلوط کن بریزید
  
۱- یک فنجان شیر بدون چربی یا آب سیب
۲- چند عدد توت فرنگی یا یک فنجان شاتوت یا یک هلو
۳- نصف یک موز
۴- یک قاشق سبوس گندم
۵- یک تا ۳ قاشق پودر پروتئین که از شیر و تخم مرغ گرفته شده
۶- چند تکه یخ
۷- یک میوه به اقتضای فصل، هرچه قدر میوه اضافه کردید به همان اندازه شیر و آب میوه اضافه کنید
   
و اگر روزی توام با کار زیاد و فعالیت ورزشی را می خواهید آغاز کنید از این نوشابه پروتئینی به همراه صبحانه میل کنید تا از فشار عصبی و فشار بر روی عضلات شما که باعث کندی فعالیت شما می شود جلوگیری کند.
این نوشابه نصف پروتئین مورد نیاز شما را تامین می کند و انرژی لازم را برای فعالیت سراسر روز شما فراهم می کند.
  
سعی کنید از 
غذاهای کنسرو شده کمتر استفاده کنید چرا که این غذاهای پروتئینی کنسرو شده باعث پیری زودرس می شوند
اما مصرف زیاد قند و شکر که در میانسالی می تواند باعث اضافه وزن و به وجود آوردن امراض شود. البته مصرف زیاد قند و شکر در هر سنی می تواند مضر واقع شود
چرا که مصرف این مواد سطح 
قند خونرا گاهی خیلی بالا و گاهی خیلی پایین می آورد.
  
کاربوئیدراتهای ساده را قند به عنوان سوخت می سوزاند.
 ازدیاد قند یا گلوکز موجب می شود که لوزالمعده مقدار زیادی انسولین ترشح کند، ازدیاد انسولین باعث می شود که سطح قند سریعا پایین آید همینطور انسولین ذخیره چربی را بالا می برد و چربی ها سریعتر به سمت سلول ها حمله ور می شوند.
  
بالا رفتن سن عامل کاهش عکس العمل بدن نسبت به میزان گلوکز است که باز هم ورزش به داد ما در این امر می رسد و میزان ورزش در کاهش انسولین موثر است (گردآوری :‌ انجمن ناجی)
مواد شیرین علاوه بر 
دیابتو اضافه وزن و افزایش چربی می تواند عامل بیماری های قلبی و عفونت در دستگاه ادرار شود.
  
در زنان در سنین میانسالی می تواند باعث گرگرفتگی شود چرا که قند و شکر باعث از بین رفتن ویتامینهای نوع B می شود.
 
اگر بدن شما نیاز به شیرینی دارد می توانید آن را با خوردن عسل و خرما و کشمش به میزان لازم تامین کنید
  
به علاوه عسل دارای مقدار کمی کلسیم، منیزیوم، پتاسیم، آهن، ویتامین های (B) و ویتامین های © و مقدار کمی پروتئین است و همچنین خاصیت ملین و مسکن دارد.
  
همچنین خوشمزه و خوش طعم است و می تواند به ذائقه شما برای ارضای اشتها کمک کند. در سنین میانسالی خانمها باید شیرین کننده های مصنوعی را به کل فراموش کنند و در پختن کیکها حتی می توانند از عسل و میوه های شیرین مثل موز و سیب استفاده کنند.
  
نمک ماده ای که ما به عنوان چاشنی به صورت اضافی با غذا می خوریم که می تواند سدیم را در خون بالا ببرد و عاملی باشد برای پرفشاری خون، همچنین سدیم علت اساسی تجمع آب در بدن است که از عوارض افسردگی و گر گرفتگی در سنین یائسگی است (گردآوری :‌ انجمن ناجی)
لینک مرجع