سیر ترشی
سویا به میزان لازم
سرکه خرما به میزان لازم
سرکه بالزامیك به میزان لازم
سیر به میزان لازم
شکر قھوه ای به میزان لازم
طرز تھیه سیر ترشی 7ساله در 40روز!
آماده سازی: 30 دقیقه
مواد اولیه :
اگر شما ھماز اون دسته افرادی ھستید کهعاشق سیر ترشی ھستن اونماز نوع مدت دارش
پیشنھاد میکنماین طرز تھیه رو حتمایاد بگیرید.
این سیر ترشی رو اھل فن ھمنمیتونن سنیابی کنن و محاله کسی زیر3سالتعیین سنشکنه!
(تضمینیالھامبانو^_^)!!!
طرز تھیه:
برایتھیه این سیر ترشیاول مقدار سرکه رو مشخصکنید که چه قدر بایدباشه چون ھرچی سرکه
بالزامیك مصرف میکنیدبه اندازه نصفشباید سرکه خرما استفاده بشه.
بھتره اولظرفی که میخوایدتوشترشیبریزید رو انتخاب کنیدبعد سیر ھا رو اضافه کنید و روش
سرکهبالزامیكبریزید و ھرچه قدر کافیبود نصفشسرکه خرمابریزید.البته اگهبراتوناندازه گیری
سخته که میدونم ھست(تجربهثابت کرده)به ازای ھر8بوته سیر1قاشقغذاخوری شکر قھوه اییا
عسلبریزیدتوی سرکهبالزامیك.(سرکه خرما حذف بشه)
حالا سیر ھا رو فقط تمیز کنید ولیپوستشرو به ھیچعنواننکنید و ھمونطور کاملتوی قابلمه
بریزیدو سرکهبالزامیك و2تا3 قاشق سسسویا رو روشبریزید و بذاریدشروی گاز و شکر رو ھم
اضافه کنید و بعد حرارت رو روشن کنید و10تا15دقیه سیر رو بجوشونید ولیبیشتر نه!چون سیر له
میشه.
حالا سیر رو داخل ظرف تمیز بریزید و ھمون سرکه ای کهباھاشجوشیده رو داخل ظرف بذاریدتا کاملا
بیاد روی سیر حتما سرکه رو تست کنید و اگر شیرینی و شوریشکمبود اونو اندازه کنید.
حالا درب ظرف رو اولبایهنایلونببندید و بعدبا درشچفت کنید و40روز در جایتاریك قرارش
بدید و بهنظر من اگه دیگه خیلی میخوایدباحالبشه زیر خاك قرارشبدین(بهیاد یانگوم!^_^)چون
قدیمی ھا ھمیشه سرکه رو خاك میکردند!بعداز40روز سیر ترشی7ساله شما آمادست!
نکات:
1)اینترشیبا سرکهبالزامیك واقعا فوقالعادست ولیاگر در اختیار نبود از سرکه قرمز مخلوط با
سرکه خرما و عسل و سسسویا استفاده کنید.
2)در صورت تمایلبه جای شکر قھوه ایاز عسل استفاده کنید ولی شکر قھوه ای خیلیبھتره!
3)سسسویا ھموننکته جادوییبرایتھیه اینترشی ھست ابدا اونو خذف نکنید چونباعثتخمیر و
خوشمزه شدنترشی میشه در واقع زمانتخمیر7ساله رو میکنه40روز!
نوشجان
سیرترشی، جزو خوراکیهای پرطرفداری است که از زمانهای گذشته در ایران به صورت سنتی تهیه میشده و در طول سالهای اخیر هم بازار تولید صنعتی این محصول، رونق خوبی داشته است (گردآوری : انجمن ناجی)
سیرترشی، محصولی است که از ترکیب سیر، سرکه، نمک و کمی آب به دست میآید. افرادی که به مصرف سیرترشیهای سفتتر علاقه دارند، میتوانند سیرترشیهای دستساز خود را بعد از حدود 6 ماه مصرف کنند. هرچه مدت زمان نگهداری سیرترشی بیشتر شود، تغییر رنگ، نرم شدن بافت و شیرین شدن طعم سیر بیشتر اتفاق میافتد.
هنگام تهیه سیرترشیهای خانگی، باید حواستان باشد سیرهای بوتهای را خوب بشویید تا گلولای یا آلودگیهای احتمالی میانبافتی در آنها به داخل بافتشان که در اثر تماس با سرکه، نرم و نفوذپذیر میشوند، نفوذ نکند. افزودن سرکه جوشیده و داغ به سیر خام، باعث رسیدن و نرم شدن زودتر بافت آن میشود اما آنهایی که طرفدار سیرترشیهای کهنه و اصیل هستند، ترجیح میدهند سیر خشک را با آب و سرکه سرد مخلوط کنند و اجازه بدهند تا گذر زمان، این سیرهای سفت و سفید را به سیرهایی نرم و قهوهای تبدیل کند. در این مطلب پرسش و پاسخهای مربوط به سیرهای خانگی و صنعتی را ملاحظه مینمایید.
روند تولید سیرترشی در صنعت چگونه است؟
برای تهیه سیرترشی در کارخانهها، سیرها را با سرکه حرارت میدهند تا آماده عرضه به بازار شوند.
دلیل این حرارتدهی چیست؟
در روند تولید سیرترشیهای سنتی، مقداری سیر، سرکه و کمی نمک را با هم مخلوط میکنند و این مخلوط را به مدت طولانی نگه میدارند تا کمکم رنگ آن قهوهای و بافت سیر در اثر تماس طولانیمدت با سرکه، کمی نرمتر شود. از آنجا که معمولاً در صنعت، فرصت چندانی برای نگه داشتن سیر برای تبدیل آن به سیرترشیهای مورد قبول مردم وجود ندارد، سیرها را حرارت میدهند تا هم بافت نرمتری پیدا کنند و هم رنگشان متمایل به قهوهای شود.
یعنی تمام سیرترشیهای صنعتی حرارت میبینند؟
نه، الزامی به این کار وجود ندارد. یعنی میتوان سیرترشیهای صنعتی را اصلاً حرارت نداد یا آنها را فقط در حد پاستوریزه شدن در معرض حرارت کمی قرار داد. اگر دقت کرده باشید، برخی از سیرترشیهای صنعتی، کمی سفتتر و خامتر از سیرترشیهای دیگر هستند. اینها، همان محصولاتی هستند که یا حرارت نمیبینند یا کمتر حرارت دیدهاند تا فقط میکروارگانیسمهای احتمالی داخلشان از بین بروند. معمولاً این نوع سیرترشیها، طعمی شبیه به شور دارند و کمتر مزه ترشی میدهند.
آیا میتوان سیرترشیهای خانگی را هم با کمک همین روش، زودتر از حد معمول، آماده مصرف کرد؟
بله، شما میتوانید سیرهای پوستکنده را با مقداری سرکه قرمز (مانند سرکه سیبیا خرما) و نمک مخلوط کنید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید تا کمی رنگ و بافت سیر تغییر کند. سپس سیرترشی را درون ظرفهای مناسب شیشهای بریزید و بعد از مدت کوتاهی مصرف کنید.
آیا نگهداری از سیرترشیها شرایط خاصی دارد؟
سیرترشی، جزو محصولاتی است که به دلیل وجود سرکه فراوان، امکان رشد میکروارگانیسمها در آن وجود ندارد. به همین دلیل میتوان آن را در فضای خارج از یخچال و البته در مکانی دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار داد. برای پیشگیری از فساد احتمالی این محصول نباید از قاشقهای آلوده برای خارج کردن سیرترشی از ظرف استفاده کرد و در ظرف را هم بعد از هر بار استفاده، ببندید تا هوای محیط با ترکیبهای داخل ظرف کمتر تماس داشته باشد.
از آنجا که امکان رشد میکروارگانیسمها داخل سیرترشی تقریباً در حد صفر است، مدت زمان ماندگاری این محصول هم بسیار بالا خواهد بود.
چرا برخی از سیرترشیهای صنعتی، سفید و برخی دیگر قهوهای هستند؟
تفاوت رنگ سیرترشیها به تفاوت در روند تولید و نوع سرکه مصرفیشان برمیگردد. بسیاری از تولیدکنندگان سیرترشیهای صنعتی برای جلب رضایت و تامین ذائقه مشتریهای خود، از دو نوع سرکه سفید یا سرکه رنگی مانند سرکه قرمز استفاده میکنند. زمانی که سیرها با سرکههای رنگی حرارت میبینند، بافتشان نرمتر میشود و با نفوذ سرکه به این بافت نرم، رنگ تیرهتری پیدا میکنند. این تیرگی رنگ سیرترشیهای صنعتی، ربط چندانی به طولانی بودن یا طولانی شدن روند تولید آنها ندارد.
کدام سیرترشیها خاصیت بیشتری دارند؟
مهمترین ماده موثر موجود در سیر که فواید زیادی دارد، ترکیبهای آروماتیک سیر است (گردآوری : انجمن ناجی) معمولاً ترکیبهای گوگردیو معطر بیشتر سیرترشیها با گذر زمان چندان دچار تغییر نمیشوند؛ بنابراین خاصیت سیرترشیهای بودار، تا حد زیادی نزدیک به خاصیت سیر تازه است (گردآوری : انجمن ناجی) پس اگر هدف شما از مصرف ترشی، فقط لذت بردن از طعم مطلوب آن نیست و میخواهید از خواص آن هم بهرهمند شوید، باید انواعی از این محصول را که بوی بیشتری دارد، انتخاب کنید. نکته مهم دیگر این است که هنوز تحقیق جامع و کاملی درباره خاصیت سیرترشیهایی که یک سال، 7 سال یا 20 سال میمانند، انجام نشده است و نمیتوانیم بگوییم خاصیت سیرترشی یک ساله بیشتر از نوع 5 ساله آن است یا نه. بد نیست بدانید که اگر سیر تازه را هم بپزید یا سرخ کنید و مقدار زیادی از بوی آن در طول فرآیند پخت از دست برود، به طور حتم مقدار زیادی (حدود 40 تا 70 درصد) از خاصیت آن هم از بین میرود.
به طور کلی، حداقل بیش از 30 خاصیت دارویی برای سیر، شناسایی شده است؛ آثار ضدمیکروبی، ضدویروسی، ضدسرطانی و هضمکنندگی غذا، جزو مهمترین آثار شناختهشده این گیاه هستند. در حال حاضر، صدها کارخانه داروسازی در سراسر دنیا با استفاده از سیر تازه، قرص یا داروهای سیر را برای کاهش تریگلیسرید، کلسترول، فشار و قندخون یا پیشگیری از چسبندگی پلاکتها (غلیظ شدن خون) تولید میکنند. میتوان گفت مصرف سیر تازه یا سیرترشیهای بودار برای بدن مفید است و میتواند به خنثی کردن سمهای کبدی و تسهیل در فرآیند هضم غذاکمک کند.
برای تهیه این سیر ترشی اول مقدار سركه رو مشخص كنید كه چه قدر باید باشه چون هرچی سركه بالزامیك مصرف میكنید به اندازه نصفش باید سركه خرما استفاده بشه.
بهتره اول ظرفی كه میخواید توش ترشی بریزید رو انتخاب كنید بعد سیر ها رو اضافه كنید و روش سركه بالزامیك بریزید و هرچه قدر كافی بود نصفش سركه خرما بریزید.البته اگه براتون اندازه گیری سخته كه میدونم هست(تجربه ثابت كرده)به ازای هر 8بوته سیر 1قاشق غذاخوری شكر قهوه ای یا عسل بریزید توی سركه بالزامیك.(سركه خرما حذف بشه)
حالا سیر ها رو فقط تمیز كنید ولی پوستش رو به هیچ عنوان نكنید و همون طور كامل توی قابلمه بریزیدو سركه بالزامیك و 2تا3 قاشق سس سویا رو روش بریزید و بذاریدش روی گاز و شكر رو هم اضافه كنید و بعد حرارت رو روشن كنید و 10تا15دقیه سیر رو بجوشونید ولی بیشتر نه!چون سیر له میشه.
حالا سیر رو داخل ظرف تمیز بریزید و همون سركه ای كه باهاش جوشیده رو داخل ظرف بذارید تا كاملا بیاد روی سیر حتما سركه رو تست كنید و اگر شیرینی و شوریش كم بود اونو اندازه كنید.
حالا درب ظرف رو اول با یه نایلون ببندید و بعد با درش چفت كنید و 40روز در جای تاریك قرارش بدید و به نظر من اگه دیگه خیلی میخواید باحال بشه زیر خاك قرارش بدین چون قدیمی ها همیشه سركه رو خاك میكردند
برای تهیه این سیر ترشی اول مقدار سركه رو مشخص كنید كه چه قدر باید باشه چون هرچی سركه بالزامیك مصرف میكنید به اندازه نصفش باید سركه خرما استفاده بشه.بهتره اول ظرفی كه میخواید توش ترشی بریزید رو انتخاب كنید بعد سیر ها رو اضافه كنید و روش سركه بالزامیك بریزید و هرچه قدر كافی بود نصفش سركه خرما بریزید.البته اگه براتون اندازه گیری سخته كه میدونم هست(تجربه ثابت كرده)به ازای هر 8بوته سیر 1قاشق غذاخوری شكر قهوه ای یا عسل بریزید توی سركه بالزامیك.(سركه خرما حذف بشه)حالا سیر ها رو فقط تمیز كنید ولی پوستش رو به هیچ عنوان نكنید و همون طور كامل توی قابلمه بریزیدو سركه بالزامیك و 2تا3 قاشق سس سویا رو روش بریزید و بذاریدش روی گاز و شكر رو هم اضافه كنید و بعد حرارت رو روشن كنید و 10تا15دقیه سیر رو بجوشونید ولی بیشتر نه!چون سیر له میشه.حالا سیر رو داخل ظرف تمیز بریزید و همون سركه ای كه باهاش جوشیده رو داخل ظرف بذارید تا كاملا بیاد روی سیر حتما سركه رو تست كنید و اگر شیرینی و شوریش كم بود اونو اندازه كنید.حالا درب ظرف رو اول با یه نایلون ببندید و بعد با درش چفت كنید و 40روز در جای تاریك قرارش بدید و به نظر من اگه دیگه خیلی میخواید باحال بشه زیر خاك قرارش بدین چون قدیمی ها همیشه سركه رو خاك میكردند http://najiforum.ir/thread-23877.html