سماق کاهش دهنده اسید اوریک خون است و استفاده از آن موجب تقویت دستگاهگوارش میشود.
استفاده از سماق موجب تقویت دستگاه گوارش و کبد میشود و از سوء هاضمه،تورم معده و التهاب در دستگاه گوارش جلوگیری میکند.
سماق دارای خاصیت سم زدایی و ضدالتهاب برای کبد است در موارد تهوع، استفراغ و اسهال به خصوص اسهال خونی استفاده از سماق بسیار موثر است (گردآوری : انجمن ناجی)
این ماده خوراکی دارای اثرات ضد میکروبی است و همچنین این ماده به عنوان تقویتکننده سیستم ایمنی بدن عمل میکند.کاهش دهنده اسید اوریک یاد شده است به همین دلیل از قدیم سماق را به همراه کباب استفاده میکردند که بدن فرد بتواند اسید اوریک حاصل از هضم کباب را تاحدی کاهش دهد.
خوردن مرتب سماق برای مبتلایان به دیابت و همچنین برای برطرف کردنبی اشتهایی، تب، روماتیسم و نقرس مفید است .
سماق از طریق آنزیم آلفا آمیلاز، قند خون را کاهش میدهد. آنزیم آلفا آمیلاز قندهای سنگین را تبدیل به قندهای ساده میکند.
سماق اثر ضد میکروبی قوی بر روی تعداد زیادی از میکروارگانیسم های خطرناک وبیماری زا در بدن دارد و میتواند مانند آنتیبیوتیک برای بدن عمل کند.
فواید مصرف سماق با کباب را بشناسید
مصرف سماق با کباب دارای فواید بسیاری است که رفع آلودگی گوشت و کاهشکلسترول برخی از آنها هستند.
از آنجا که گوشت مورد استفاده برای طبخ کباب چرب است، سماق موجب کاهش کلسترول و جذب چربی موجود در آن میشود.
سماق آلودگی موجود در گوشت را از بین میبرد و از طرفی خاصیتی قابض دارد؛یعنی اگر التهابات یا زخمهایی در مسیر لوله گوارش باشد تا حدودی موجب بهبودآنها شده و محافظ خوبی برای کبد است .
خواص دارویی سماق:
• دارای طبیعت سرد و خشک است .
• برای درد دندان مفید است .
• تحریک کننده اشتها است .
• باعث تقویت لثه میشود.
• به دلیل داشتن تانن فراوان، قابض و پاک کننده معده است .
• برای دستگاه گوارش خاصیت آنتی بیوتیکی دارد.
• ادرارآور است (گردآوری : انجمن ناجی)
• برطرف کننده تب است .
• برطرف کننده نقرس و رماتیسم است .
• خون را تصفیه میکند و مواد زائد خون مانند اوره را دفع میکند.
• در قدیم، برگ درخت سماق را دم کرده و برای سیاه کردن مو از آن استفاده میکردند.
• چای سماق برای کاهش تعریق به کار میرود.
• غرغره دم کرده سماق برای ورم گلو و دهان مفید است .
هشدار
• خوردن سماق تازه باعث مسمومیت میشود. فقط باید خشک آن را مصرف نمود.