آب غوره یا آب نارنج:۱ پیمانه( ازگوجه سبزکوچک ترش هم می توان بجای ترشی در ابتدا داخل سبزی ها ریخت تا ترش مزه شود)
سیر: ۱ بوته ویا برگ سیر نصف دسته
نمک ، فلفل (،دارچین اگر دوست داشتید)
و زردچوبه: به دلخواه
روغن: به میزان لازم اگر از کره استفاده شود غذا خوشمزه تر می شود و حتی می توانید رویه ماست (سر ماست ) که چرب است درون آن بریزد و یا سر شیر به جای کره استفاده کنید
تخم مرغ: ۲ تا۳ عدد
طرز تهیه:
در سبزیجات مواد اولیه دقت کنید که میزان تره زیاد نباشد ولی اسفناج و برگ چندر باید بیشتر باشد. بدون سبزیجات محلی قید شده در مواد لازم هم می توانید این غذا را تهیه کنید . اما نعنا به خوش طعم شدن آن کمک می کند در صورتی که نعنای تازه نداشتید می توانید از نعناع خشک و دیگر سبزیهای معطر استفاده کنید . اگر از سبزیجات خشک استفاده می کنید ، همان اول پخت آنها را اضافه کنید تا به همراه سیزیهای تازه بپزد ( در بعضی شهر ها شوید هم می ریزند).
سبزی ها وسیر را شسته بعد کمی خرد کنید داخل قابلمه همراه یک قاشق برنج خیس خرده و شسته ونمک ،زردچوبه واگر دوست داشتیدکمی دارچین ، در ظرفی مناسب بریزید ( معمولا در گیلا ن از گمج که یک ظرف سفالی است استفاده می شود ) و با یک لیوان آب بگذارید بپزد.
پس از پختن سبزی که تقریبا آب آن هم تما م شده است .پ، ترشی مورد نظر را اضافه کرده بگذارید به خورد سبزجات برود. بعد از روی حرارت برداشته کمی که سرد شد با گوشت کوب بکو بید تا زیاد درشت نباشد. حال دوباره روی حرارت قرار داده بچشید تا اگر ترشی یا نمکش اندازه نبود اضافه کنید. کره یاهرروغنی که دوست داشتید به آن اضافه کرده وکمی تفت دهید ( فقط تفت دهید ) تا خوشمزه تر شود ولی آب آن زیاد خشک نشود. تخم مرغ ها را در آن بشکنید. وقتی کمی خودش را گرفت هم بزنید تا تخم مرغ باتمام سبزی مخلوط شود. فلفل را هم اضافه کنید .خورشت آماده است آن را با برنج کته وترب در گیلان سرو می کنند.این غذا با نان هم خوشمزه می شود .نوش جان
دستوراین غذا در هر شهر یا استان گیلان ممکن است متفاوت باشد.