سبزي معطر شامل جعفري، مرزه، تره، شبيد و كمي ريحان يكپيمانه
پياز داغ دو تا سه قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگي يك قاشق غذاخوری
نمك،فلفل و ادويه به ميزان لازم
........................................................
طرز تهيه موادگوشتي:
گوشت را با پياز داغ تفت دهيد. نمك،فلفل و ادويه را اضافهکرده، به همراه نيم ليوان آب مي گذاريم تا گوشت بپزد.
لپه كه قبلاً پخته شده را به گوشت اضافه كنيد. سبزي را هم اضافه كرده در صورت دلخواه كمي فلفل دلمه اي به مواد گوشتي اضافه مي كنيم. در آخربرنج و چاشني را اضافه كرده ، رب گوجه فرنگي را با كمي آب حل نموده روي مواد گوشتي مي ريزيم، كمي بهم مي زنيم تا مخلوط شود . مواد گوشتي را كنار گذاشته كمي زرشك به آن مي افزاييم.
...................................................
مواد لازم دلمه:
برگ تازه ونازك و بدون شكاف به اندازه لازم
موادگوشتي به اندازه چهار نفر
چاشني دلخواه از جمله شكر،آبليمو،رب انار و شكر،رب آلو
.........................................................
طرز تهيه دلمه:
دلمه برگ- برگها را شسته، در آبگرم چند دقيقه نگه مي داريم تا كمي نرم شود. بعد دو برگ راروي هم گذاشته، به طوريكه برگ يكسان پهن شود. مقداري از گوشت را وسط برگ گذاشته و مثل بقچه ميپيچيم.
دلمه كلم- كلم بايستي سفيد رنگ وسبك باشد. چاقو را به طور مخروطي فرو مي كنيم تا سر كلم كنده شود. دوباره چاقو راداخل كلم مي گردانيم تا از داخل برش بخورد،سپس در آب جوش انداخته بعد از مدتي كلم برگ برگ مي شود. اگر برگ كلم بزرگ بود، قسمت ريشه برگ را بكنيد و در ته ديگ بيندازيد. در هنگام پيچيدن، ابتدا قسمت ريشه را بپيچيد سپس از يك طرف برگ بپيچيد تابه طرف ديگر برگ برسيد.
دلمه بادمجان- مي توانيد براي زيبايي، بادمجان را راه راه پوست كنيد.
فلفل دلمه اي-فلفل دلمه اي را كمي پايين تر از سر،زيگزاگ برش مي دهيم.
دلمه پياز- سعي كنيد از پيازهايسفيد رنگ و بيضي شكل يعني كشيده استفاده كنيد. چاقو را از بالا فرو كرده ،سرش را بهطور مخروطي بكنيد و از يك طرف، پياز را چاك داده،در آب جوش بيندازيد. بعد مدتي ورق ورق مي شود. در هر ورقش مواد را ريخته و مثل حلزون بپيچيد.
......................................................................................
نكات مورد توجه:
1) به جاي گوشت چرخي مي توان از گوشت كنجه(گوشت گوسفند تكه تكه كوچك) استفاده كرد.
2) برنج بايستي خام باشد. برنج از قبل خيس كرده، دلمه را له ميكند.
3) فلفل دلمه اي و بادمجان ابتدا سرخ شود سپس مواد را داخلش ريخته و بپزيد، در غير اين صورت تلخ مي شود.
4) مواد گوشتي را در بادمجان،فلفل،برگ،پياز و كلم نصف بريزيدوگرنه دلمه هاي زيرين نمي پزد.
5) مواد داخل بادمجان و گوجه فرنگي را كه خالي مي كنيد، در ته قابلمه به عنوان ته ديگ استفاده كنيد.
6) چاشني دلمه شامل زرشك،آبليمو و آبغوره مي باشد.
7) ته قابلمه ابتدا چند برگ كلم گذاشته بعد مواد داخل بادمجانو گوجه فرنگي سپس دلمه هاي درشت و در نهايت دلمه هاي گذاشته شود. دلمه گوجه فرنگي بايستي رو باشد تا نتركد.
8) براي پخت دلمه، روي قابلمه به اندازه اي آب بريزيد كه کامل روي برگ مو (انگور) را نگيرد.
9) زماني كه مي خواهيم دلمه را از روي گاز برداريم، رب را درروغن فراوان سرخ كرده ، فلفل و آبليمو زده و روي دلمه مي پاشيم.
.......................................................... انجمن ناجی