چای دو رنگ هم از زمانیکه چای در ایران مرسوم شده , در مراسم خواستگاری و مجالس مهم باب شد . در گذشته یکی ازهنرهای زنان ایرانی درست کردن چای دو رنگ بود که کم کم بهمرور زمان کمرنگ شده و امروزه در مواردی خاص و یا در خانواده هایی اصیل به چشم میخوره . روش درست کردن چای دو رنگ ساده ست ولی کمی نیاز به صبر و حوصله و دقت داره :
طرزتهیه:نیازبه صبروحوصله
استکان های کمر باریکتون رو در بیارن و یک چای خوش رنگ دم کنید و آماده بشین برای درست کردن چای دو رنگ . اول نصف استکان رو آب جوش بریزین و چند حبه قند توی استکان بندازین و با قاشق چای خوری هم بزنین تا قند حل بشه . غلظت قند باید زیاد باشه و به حد اشباع برسه . یعنی وقتی که قند میندازین دیگه حل نشه و شیره ماننده بشه . برای این منظور تعداد ۴ تا ۶ حبه قند کافیه . حالا توی یک کاسه چای خالص بریزین و با استفاده از یک قاشق یا ملاقه کوچک به آرومی و کم کم روی این شیره چای بریزین . میبینین که آب در پایین و چای در بالا قرار میگیره . به همین سادگی .
اگه در مقیاس زیاد میخواهین درست کنین , توی یک قابلمه آب و شیره باید درست کنید . یعنی به تعداد و متناسب با استکان ها آب داخل قابلمه بریزین و قند یا شکر رو اونجا بهش اضافه کنین و بعد توی تمام استکان ها رو تا نیمه با این شیره پر کنین و بهآهستگی چای رو به استکان ها اضافه کنید . برای سادگی و سرعت کار هم میتونیناز یک یا دو نفر آدم خونسرد استفاده کنید.
این روش بیشتر مجلسی و تفننی و رسمی هست و مزه و طعم چای در اون چندان مطرح نیست مخصوصن هم که چایی شیرینه نه تلخ . به همین دلیل از آوردن این چای برای کسانیکه عادت به نوشیدن داغ داغ چای دارن و تصور میکنن اگه چای بیشتر از دو دقیقه در استکان باقی بمونه از دهن می افته , خودداری کنید .
رفته بودیم خونه یکی از دوستان خانمش ژاپنی بود
برای پذیرایی استکان های کمرباریک آورد که توش مثل چایی دورنگ بود
مونده بودم این خانم ژاپنی چطوری چای دورنگ بلده
دیدم کنارش تو نلبکی قاشق گذاشته ولی پیش خودم فکر کردم گذاشته چای رو هم بزنیم
یکم که صبر کردم اول از همه استکان رو برداشتم که چای بخورم. دیدم وا چرا سفته تازه متوجه شدم ژله دورنگ درست کرده چون کاسه نداشته تو استکان ریخته ای حالی گرفته شد از اینجانب که نگو